Connect with us

technokrata

Közel félmilliárd eurót költ a Huawei 5G fejlesztésre

Dotkom

Közel félmilliárd eurót költ a Huawei 5G fejlesztésre

A Huawei Technologies, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója 2014. szeptember 1-én mutatta be Magyarországon legújabb, az üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú termékeit. Az újdonságok mellett a Huawei ismertette a vállalat informatikai megoldásokkal foglalkozó Enterprise üzletágának 2013. évi üzleti eredményeit és terveit.

Töretlen növekedési pályán a Huawei Enterprise

A 2011-ben alapított Huawei Enterprise egyike a Huawei Technologies három üzletágának, amely komplett informatikai megoldásokat fejleszt és kínál üzleti felhasználók számára. A Huawei Enterprise 2013-ban 15,3 milliárd jüan (2,55 milliárd dollár) forgalmat ért el világszinten, amely 32 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez képest. Ehhez az eredményhez nagyban hozzájárultak a vállalat olyan nagyszabású projektjei, mint például a Borussia Dortmund stadionjának teljes, 80 ezer nézőt kiszolgáló Wifi hálózat- és videómegfigyelő rendszerének kiépítése, vagy a világ legnagyobb internetes viszonteladói vállalatának, az Alibaba.com-nak „Kiberhétfő” akciójához biztosított informatikai berendezések és hálózatok. Ennek csak az első percében 17 millió dollár értékben kötöttek online üzletet a portál felhasználói.

– A Huawei a dinamikusan fejlődő üzleti környezetben – alkalmazkodva az iparági trendekhez – aktív, meghatározó szerepet kíván betölteni a vállalati információs technológia fejlesztésében és alakításában, ezért szisztematikusan erősíti pozícióját ezen a területen. Emellett a vállalat, mint az 5G technológia élenjáró kutatója és kidolgozója, legalább 444 millió eurót fordít az technológia további fejlesztésére a következő 4 évben. – mondta Jason Wang, a Huawei Technologies Hungary technológiai igazgatója.

Aktív szerepvállalás Magyarországon is

– A Huawei elkötelezett abban, hogy a magyar kormány teljesíthesse az EU Digital Agenda 2020 elvárásait. A Digitális Nemzet Fejlesztési Programot a Huawei, mint a világ egyik legnagyobb eszköz- és megoldás beszállítója kívánja segíteni. – nyilatkozta Rádi Szabolcs, a Huawei Technologies Hungary kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója. A cég továbbá hazai partnerekkel együttműködve szeretne közreműködni a 450 Mhz-es hálózat és a közeljövőben várható egészségügyi IT infrastruktúra fejlesztésében is – tette hozzá Rádi Szabolcs.

A Huawei a sajtótájékoztatón túl egy kamionos roadshow keretében mutatta be Magyarországon legújabb, az üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú informatikai termékeit. A Budapesten állomásozó kamionban az érdeklődök megtekinthették a vállalat idei, saját innovációs fejlesztéseit, amelyek főképp a szélessávú hálózatok és a felhő alapú, informatikai megoldások fellendítését szolgálják. Interaktív képernyők és 3D vetítések segítségével elsőként tapasztalhatták meg a Huawei jövőbeli hálózatai által nyújtott lehetőségeket, és betekintést nyerhettek a vállalat 5G fejlesztéseibe is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák