Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerika után Szegeden terjeszkedik tovább az NNG

Dotkom

Amerika után Szegeden terjeszkedik tovább az NNG

Megkezdi a toborzást szegedi fejlesztőközpontjába az iGO Navigációról ismert NNG Kft. Az első szakaszban 50 új kollégát terveznek felvenni, majd a létszámot fokozatosan növelve közel 200 pozíció betöltése a cél a következő egy évben. Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. Bár az iparágban jellemző trend a programozási feladatok kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa.

„Magyarországon indultunk el, a kiváló hazai szakembereknek és a külföldön is elismert magyar logikának, gondolkodásmódnak köszönhetően jutottunk el oda, ahol ma tartunk, és fel sem merül, hogy máshová vigyük a tevékenységünket. Nagy terveink vannak a városban, és ezek megvalósításához meg akarjuk találni a legjobb szakembereket.  Bízunk abban is, hogy a környező országokból, határon túlról is érkeznek majd hozzánk tehetséges kollégák, akiknek inspiráló feladatokat tudunk kínálni – mondta el Balogh Péter az NNG vezérigazgatója.

„Az NNG ma Európa egyik legdinamikusabban növekvő vállalata. A munkánk eredménye látványos, egyre több autómárkában vagyunk jelen szerte a világon – amire rendkívül büszkék vagyunk, az az, hogy mindezt Magyarországról érjük el” – tette hozzá Balogh Péter.

Az új központba elsősorban C++ fejlesztői, -tesztelő és -csoportvezetői munkakörökbe keresnek pályázókat, illetve a felhasználói felület fejlesztéséhez grafikusok és scripterek (UI fejlesztőket) jelentkezését várják.A programozói központ a tervek szerint novemberben nyílik majd meg, de a toborzás már megkezdődött. Balogh Péter kiemelte, hogy a fővárosi szintű fizetések mellett cél az is, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket alakítsák ki – a cég budapesti központja 2012-ben az év irodája lett, s a szegedi kollégákat is hasonlóan színvonalas környezetben kívánják foglalkoztatni.

Több hazai város is szóba jött, mint az új központ lehetséges helyszíne. Szeged mellett a jól képzett szakemberek, a gyakorlatorientált informatikai képzés, az előkészítő tárgyalások konstruktív légköre, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége, az elérhető infrastruktúra és a városra hagyományosan jellemző élénk tudományos élet miatt döntött az NNG vezetése, tovább erősítve a Tisza-parti város vonzerejét.

A budapesti irodájában közel 650 főt foglalkoztató NNG további bővülésének hátterében az egyre növekvő számú projekt mellett a tervezett portfólióbővítés áll – a cég céljai között szerepel, hogy navigációs megoldások mellett az autók fedélzeti információs rendszerében is egyre nagyobb teret nyerjen.

A közelmúltban a társaság azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 17.000 induló közül elnyerte a legnagyobb presztízsű európai üzleti díjat, a European Business Awardot növekedési stratégiájával, illetve felvásárolt egy autóipari szoftverek tervezésével és prototipizálásával foglalkozó amerikai céget.

A szegedi NNG-s állásokra a www.nng.com/jobs/szeged honlapcímen lehet jelentkezni, illetve további információk is itt érhetők el a meghirdetett pozíciókról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés