Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google véget vet szerzői programjának

Dotkom

A Google véget vet szerzői programjának

Tegnap bejelentette a Google, hogy bezárja három éve elindított szerzői programját. Nem lesznek többé arcképek a találati listán, és a Google nem gyűjt adatokat a cikkek szerzőiről.

Három évig futott a program

Három éve indította útjára a Google az Authorship programját, amelynek lényege az volt, hogy weboldalak cikkeihez konkrét személyt lehetett rendelni, akinek arcképe a keresések során fel is bukkanhatott.

Tegnap este John Mueller a Google svájci munkatársa jelentette be a Google közösségi oldalán, hogy a keresőóriás lezárja ezt a programját és a jövőben nem gyűjt adatokat a szerzőkről és azok neve és arcképe sem jelenik meg a keresések eredményei között.

Nem szerették a felhasználók?

John Mueller a döntést azzal indokolta, hogy a szerzői adatok megjelenítése nem bizonyult annyira hasznosnak a felhasználók számára, mint azt remélték, így nehéz szívvel, de a program leállítása mellett döntöttek.

A Google bejelentése nem érte teljesen váratlanul a keresőoptimalizálással foglalkozó szakmát. A cég tavaly decemberben már jelentősen csökkentette a megjelenő arcképek számát, majd idén nyár elején ezeket végleg levette a találati listáról, de a szerzők nevét mindezidáig szerepeltette.

A mobileszközök a felelősek?

A szakértők szerint a döntés mögött több ok is meghúzódhat. Egyrészt a mobileszközök elterjedésével, a Google a képernyőfelület teljes kihasználására törekszik, és ebbe a koncepcióba nem fér bele az arcképek megjelenítése. Másrészt a szerzői adatok használata nem terjedt el olyan széles körben, mint ahogy azt a Google várta.

A Google Plust nem érinti

Mueller nyilatkozatában igyekezett elejét venni azoknak a találgatásoknak, hogy a Szerzőség megszüntetésének az lenne az oka, hogy az csökkentette volna a Google hirdetéseire történő kattintások számát. És hangsúlyozta azt is, hogy mindez nem érinti a Google Plus megosztásokat. Ismerőseink bejegyzései és arcképei továbbra is megjelennek a találati listán, ha a Google közösségi oldalát használják.

Forrás: http://ite.hu/google-authorship-szerzoseg-itt-veg/



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés