Connect with us

Hirdetés

technokrata

Debrecenben rendezik meg az “Informatika a felsőoktatásban” konferenciát

Dotkom

Debrecenben rendezik meg az “Informatika a felsőoktatásban” konferenciát

A szuperszámítógépes rendszerek nem csak szuper gyorsak és szuper nagyok, de számos módon és területen könnyítik meg a tudományos kutatásokkal, fejlesztésekkel foglalkozók mindennapjait. Ilyen technológiát alkalmaznak az orvostudomány, a fizika vagy éppen a meteorológia előrejelzések területén is, de jelentős szerepet játszik az ipar ágazati szereplőinek körében is, ahol különösen fontos a versenyképesség megőrzése és a gazdaságosság fenntartása. A „Szuperszámítástechnika a felsőoktatásban” elnevezésű beruházás révén 2014 végéig megnégyszereződhet e téren a magyarországi kapacitás.

Az informatika gyors ütemű fejlődése a szakembereket naponta új kihívások elé állítja. Magyarországon 2001-ben szerezték be az első ilyen informatikai eszközt. Az ágazat és a technológia dinamikus fejlődése miatt azonban ez a technika újabb és újabb beruházásokat igényel ahhoz, hogy hazánk őrizni tudja versenyképességét.

Az informatikai ágazat fejlődéséről, a hazánkban lehetséges kihívásairól és lehetőségeiről egyeztetnek a szakmabeliek augusztus végén Debrecenben, az idén már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő „Informatika a felsőoktatásban„ elnevezésű konferencián.

A magyar szuperszámítástechnikai beruházásokról és lehetőségekről Stefán Péter, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet projektkoordinációs igazgató-helyettese bővebb tájékoztatást is tud adni a Debrecenben, 2014.augusztus 29-én.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés