Connect with us

Hétfőig jelölhetünk innovátorokat a „New Europe 100” listára

Dotkom

Hétfőig jelölhetünk innovátorokat a „New Europe 100” listára

A Res Publica, a Google, és a Visegrádi Alap, együttműködésben a Financial Times-szal, és több tucat kelet-közép-európai intézménnyel – Magyarországról a Bridge Budapesttel – várja a jelöléseket a New Europe 100-as listára: olyan különleges személyeket keresnek, akik a kelet-közép-európai régió világszínvonalú innovátorai. Bárki leadhatja jelöltjének nevét a www.ne100.org oldalon, vagy Twitteren a #NE100 hashtaggel. A nyilvános jelölés augusztus 25-én zárul

A New Europe 100 nevű új kezdeményezéssel a valamilyen területen jelentős pozitív hatást kifejtő egyéneket vagy csoportokat ismerik el. Legyen szó egy új találmányról, a technológia innovatív használatáról, a társadalom javára fordított szakértelemről, a New Europe 100 ez egyes embereket és az ő nagy ötleteiket is elismeri. Az összeállt százas listát október elején az Economic Forum for New Ideas nevű rendezvényen a lengyelországi Sopot városában fogják bemutatni.

Még néhány napig bárki jelölhet embereket a New Europe 100 (#NE100) listára a kelet-közép-európai régióban, így Magyarországon is. Ezek a jelölések is segíteni fognak meghozni a döntést a százas listán végül helyezést elérő innovátorokról.

Az #NE100 -ra jelölt embereknek az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük, függetlenül attól, hogy vállalkozók, a média, a kultúra, a tudomány, a társadalom vagy a politika területéről érkeznek:

– Legyen bátorsága újítani: munkája során már szembeszegült a területén fennálló status quo-val, és / vagy ambíciói alapján nagy változásokat jó eséllyel elérő embernek, “game changer”-nek tartják.

– Legyenek nagy ötletei: úttörő ötletei vannak, melyekkel a társadalom komoly problémáira talál megoldást, üzleti tevékenységével pozitív változást idéz elő, és a közösség javát szolgálja.

– Váltson ki jelentős hatást: tetteivel már eddigi is elért – vagy nagy esély van rá, hogy elér – világszintű eredményt, vagy helyben változtatja meg jelentősen a körülményeket.

“Kelet-Közép-Európa átalakulását az elmúlt negyed században azok a különleges emberek mozdították előre, akik a politikai és gazdasági szempontból figyelmen kívül hagyott létből a demokrácia és a jólét útjára állítottak minket” – mondtaWojciech Przybylski a Res Publica Nowa főszerkesztője, és a New Europe 100 egyik szervezője. “Most olyan jelölteket keresünk, akik a régió motorjai lesznek az elkövetkező 25 évben.”

A nyilvános jelölés 2014. augusztus 25-én zárul.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom