Connect with us

technokrata

Hatékonyabb nyomtatást kínál a PRINTOLOGIC nyomtatásvezérlő

Dotkom

Hatékonyabb nyomtatást kínál a PRINTOLOGIC nyomtatásvezérlő

Egy átlagos vállalat sokféle típusú, méretű és funkciójú nyomtatójának az üzemeltetése jelentős informatikai kihívás. A PRINTOLOGIC komplex megoldása bármely nyomtató rendszerrel képes együttműködni, hatékonyabbá – ezzel takarékosabbá – téve az irodai printerek működtetését.

A PRINTOLOGIC rendszer fejlesztés célja, hogy olyan megoldást kínáljon elsősorban nagyvállalatok, illetve jellemzően nagy mennyiségű nyomtatással járó tevékenységet folytató szervezetek számára, amely alkalmas a nyomtatással járó költségek számottevő csökkentésére.

A költségek csökkentését leginkább a csökkentett papír- és nyomtatófesték-fogyasztás, valamint a munkaidő-megtakarítás területén lehet elérni. Az első két megtakarítás révén a közvetlen költségek megtakarításán felül a technológia jelentősen csökkenti a nyomtatás járulékos környezetterhelését is, ezáltal kifejlesztett szoftver használatához közösségi érdek is fűződik. A PRINTOLOGIC egységesíti a nyomtatóvezérlést, lehetőséget kínál a tipizált feladatok egységesítésére, illetve a felhasználók nyomtatási jogosultságait egyetlen megoldásba szervezi.

Míg egy egyszerűbb, otthoni vagy kisirodai (SOHO) nyomtatónál és környezetnél csak kevés (5-10) paramétert kell beállítani, egy nagyirodai nyomtató esetében a beállítások száma meghaladja az 50-et (kétoldalas, színes nyomtatás, papírtálca, papírméret, tűzés, lyukasztás, szortírozás stb.) Ehhez társulnak az irodai programcsomagok (pl. MS Office) saját nyomtatási beállításai (margó, fejléc stb.), valamint az, hogy több nyomtató esetében a beállítások többszöröződnek. Ha a felhasználók többféle beállítással szoktak nyomtatni, akkor a nyomtatási beállítások átállítása egy-egy alkalommal akár néhány percet is igénybe vehet.

A fenti célok elérése érdekében a projekt keretében egy olyan nyomtatásvezérlő eszköz kifejlesztése történt, amely lehetővé teszi, hogy a nyomtatást végző felhasználók ezen a rendszeren keresztül nyomtatva, a különböző nyomtatási beállításokat egyetlen kattintással, előre beállított nyomtatási profilok közül választva adhassák meg.

Ehhez egy olyan technológia kerül kifejlesztésre, amely alkalmazásával a különböző desktop operációs rendszerekben elérhető nyomtatási képességek és beállítások, a nyomtatást kezdeményező alkalmazások számára egyetlen egységes nyomtatásvezérlő felületen keresztül jelennek meg, függetlenül a konkrét nyomtató hardvertől, alapvetően átalakítva és kibővítve a nyomtatással kapcsolatos felhasználói és adminisztrációs lehetőségeket.

A PRINTOLOGIC technológia újszerűsége, hogy egy célhardveren keresztül, gyakorlatilag telepítés nélkül is működik, így a célhardver egy virtuális nyomtatóként fog funkcionálni, helyettesítve a bonyolult szoftver-architektúrákat. Ez a hardver egy nyomtatószerver módján fog működni, tehát a nyomtatási feladatok hálózati protokollokon jutnak el hozzá, ezt a PRINTOLOGIC-kiszolgáló alakítja át és juttatja el a nyomtatókra.

A projekt megvalósításának eredményeképpen egy olyan univerzálisan alkalmazható, célhardveren futó nyomtatásvezérlő technológia született, amely a nagyvállalatok számára nem csak hatékonyabb, de környezettudatosabb működést is lehetővé tesz.

Az a megtakarítható élőmunka-mennyiség éves szinten több hónapot is kitehet. A megtakarított idő, valamint a hagyományos eszközökkel végezett nyomtatási feladatok során gyakran jelentkező bosszantó hibaesemények elkerülése folytán, a PRINTOLOGIC összességében nyugodtabb, ezáltal produktívabb munkakörnyezetet eredményez. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretein belül valósult meg KMR_12-1-2012-0067 pályázati számon. A szolgáltatást a printologic.hu oldalon lehet elérni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle