Connect with us

technokrata

A Lenovo több telefont ad el, mint PC-t

Dotkom

A Lenovo több telefont ad el, mint PC-t

A kínai gyártó egyre jobban teljesít az okostelefonok piacán, és lenyűgöző növekedést könyvelhetnek el a többi szegmensen is.

A Lenovo az utóbbi időben erőforrásait nem csak PC készülékeire fókuszálta, és ma egy fontos mérföldkövet hagyott el az eladási adatok szerint: A vállalat több okostelefont értékesít, mint számítógépet. A mobilkészülékek eladása 39%-kal megemelkedett az elmúlt  év során, és a legutóbbi negyedévben 15.8 millió eszközt szállítottak, szemben a PC 14.5 milliós számával. Fontos megemlíteni, hogy a telefonok nagy része (13 millió) a kínai piacon talált gazdát, ahol a gyártó nagy népszerűségnek örvendhet közép-és csúcskategóriás készülékeinek köszönhetően, amilyen például a Vibe Z2.

Elmondásuk szerint ebben a negyedévben még a Xiaomit is leelőzték, aki köztudottan az élen volt ezen a szegmensen Kínában. Emellett a többi divízió sem maradt el, és a tabletek eladása is 67%-kal nőtt, csaknem 2.3 millióra az elmúlt évben, amivel a harmadik legnagyobb tabletgyártóvá vált az Apple, és a Samsung mögött. A Lenovo összesen 20%-os piaci részesedéssel bír világszerte, nem beszélve arról, hogy hamarosan megveszi a Motorola mobil részlegét a Google-től 3 milliárd dollárért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák