Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lenovo több telefont ad el, mint PC-t

Dotkom

A Lenovo több telefont ad el, mint PC-t

A kínai gyártó egyre jobban teljesít az okostelefonok piacán, és lenyűgöző növekedést könyvelhetnek el a többi szegmensen is.

A Lenovo az utóbbi időben erőforrásait nem csak PC készülékeire fókuszálta, és ma egy fontos mérföldkövet hagyott el az eladási adatok szerint: A vállalat több okostelefont értékesít, mint számítógépet. A mobilkészülékek eladása 39%-kal megemelkedett az elmúlt  év során, és a legutóbbi negyedévben 15.8 millió eszközt szállítottak, szemben a PC 14.5 milliós számával. Fontos megemlíteni, hogy a telefonok nagy része (13 millió) a kínai piacon talált gazdát, ahol a gyártó nagy népszerűségnek örvendhet közép-és csúcskategóriás készülékeinek köszönhetően, amilyen például a Vibe Z2.

Elmondásuk szerint ebben a negyedévben még a Xiaomit is leelőzték, aki köztudottan az élen volt ezen a szegmensen Kínában. Emellett a többi divízió sem maradt el, és a tabletek eladása is 67%-kal nőtt, csaknem 2.3 millióra az elmúlt évben, amivel a harmadik legnagyobb tabletgyártóvá vált az Apple, és a Samsung mögött. A Lenovo összesen 20%-os piaci részesedéssel bír világszerte, nem beszélve arról, hogy hamarosan megveszi a Motorola mobil részlegét a Google-től 3 milliárd dollárért.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés