Connect with us

technokrata

14 nanométeres processzorokat mutatott be az Intel

Dotkom

14 nanométeres processzorokat mutatott be az Intel

Az Intel ma bemutatta az új, 14 nanométeres gyártástechnológiájával készített legújabb Intel® Core™ M processzor mikroarchitektúráját. Ez a technológia magas teljesítményt garantál alacsony energiafelhasználással, így a felhasználói igények és termékek széles körét kiszolgálja a felhőalapú megoldások hátterében található infrastruktúrától a személyes és mobil technológiákig.

Kulcspontok:

– Az Intel közzétette az első 14 nanométeres csíkszélességű Intel® Core™ M processzor mikroarchitektúráját.
– Az új gyártási folyamat és mikroarchitektúra lehetővé teszi a korábbinál vékonyabb, csendesebben működő és korszerű hűtésű eszközök gyártását a szerverektől a személyi számítógépeken át a “tárgyak internete” (Internet of Things – IoT) körében alkalmazott eszközökig.
– A fejlesztéseknek köszönhetően a processzor energiafogyasztása (TDP) több mint a felére csökkent a CPU-k korábbi generációjához képest ugyanazon teljesítmény és még jobb akkumulátoros üzemidő mellett.
– Az új mikroarchitektúrát úgy optimalizálták, hogy a 14 nanométeres gyártási technológia minden előnyét ki tudja használni.
– A 14 nanométeres gyártástechnológiát az Intel a világon elsőként alkalmazta tömeggyártáshoz.  A megoldás második generációs Tri-gate (FinFET) tranzisztorokat használ, amelyek teljesítményüket, tranzisztorsűrűségüket és költséghatékonyságukat tekintve is piacvezetők.
– Az első Intel® Core™ M processzort alkalmazó rendszerek még az év vége előtt a boltok polcaira kerülnek, míg az OEM termékek 2015 első felétől érhetők majd el.
– A Broadwell mikroarchitektúráról és a 14 nanométeres gyártástechnológiáról a következő hónapokban még több információt oszt meg a közönséggel az Intel.
– További információhoz, képekhez kérjük, látogasson el az alábbi oldalra:

“Az Intel integrált modellje, amelyben egyesítjük az tervezési szakértelmet a legjobb gyártási technológiával, lehetővé teszi, hogy olyan termékeket adjunk a felhasználóink kezébe, amelyek jobb teljesítményre képesek alacsonyabb energiafelhasználás mellett” – hangsúlyozta Rani Borkar, az Intel termékfejlesztésért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. “Az új mikroarchitektúra jelentős technológiai eredmény, remek példája az Intel kívülről befelé irányuló tervezési folyamatainak, amely szerint a felhasználói igényekkel harmonizáló termékek fejlesztését tartjuk szem előtt” – tette hozzá.

Az Intel 14 nanométeres technológiája a második generációs Tri-gate tranzisztorokat alkalmazza annak érdekében, hogy a teljesítmény, a tranzisztorsűrűség és a költséghatékonyság tekintetében egyaránt piacvezető legyen – mondta Mark Bohr, az Intel gyártástechnológiáért felelős igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle