Connect with us

Hirdetés

technokrata

Formula 1 – Idén is bizonyított az Invitel hálózata

Dotkom

Formula 1 – Idén is bizonyított az Invitel hálózata

Hogy melyek voltak a 2014-es Formula 1 PIRELLI Magyar Nagydíj legemlékezetesebb pillanatai, arról valószínűleg megoszlanak a vélemények. Abban viszont bizonyára minden sportrajongó egyetért, hogy egyikről sem szeretett volna lemaradni. A közvetítések idén is az Invitel hálózatán keresztül jutottak el több millió magyarországi televíziónézőhöz, emellett a Formula 1-es csapatok, a nemzetközi sajtó munkatársai valamint olyan világhírű üzleti partnerek számára is, mint az AT&T, a TATA vagy a PCCW a hazai szolgáltató biztosította a versenypálya teljes adatkommunikációs hálózatát.

Világszínvonalú háttér a hazai versenyen

A legnépszerűbb technikai sportág számára a legmodernebb informatikai megoldásokat nyújtotta az Invitel. Az ideérkező csapatok, szakemberek, sportvezetők, újságírók valamint üzleti partnerek összesen 313 infokommunikációs szolgáltatást vettek igénybe, köztük 89 hangszolgáltatást, továbbá különböző sávszélességű internet szolgáltatásokat (például STM4C, STM1 áramkörök, EOSDH megvalósítással). Ahogy már a tavalyi évben is, az MTVA műholdas kapcsolat helyett az Invitel redundáns sötétszálas optikai hálózatán keresztül közvetítette a Formula 1-es szabadedzéseket, az időmérőt és magát a futamot is.

Kimagasló technológia és felkészült csapat

A professzionális technikának és a magas szintű rendelkezésre állának köszönhetően a verseny ideje alatt semmilyen probléma nem merült fel. Az „Invitel istállóban” a szakértők 24 órás szolgálatban álltak mindaddig, amíg az utolsó kamionok el nem hagyták a boxutcát. A sajtó képviselőit a bővített WiFi lefedettségű Médiacenter területén 3 helyszínen összesen 8 munkaállomás várta nyomtatási lehetőséggel, internet hozzáféréssel, valamint teljes körű technikai támogatással.

„Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt időszakban az Invitel háza tájáról számos jó hírrel tudtunk szolgálni. Ezek sorát most az ismét kiválóan teljesítő Formula 1 televíziós közvetítés gyarapítja. 2013-ban elnyertük a közmédia bizalmát és további fejlesztéseket hajtottunk végre, így idén is akadály nélkül vettük ezt a hatalmas felelősséggel járó szakmai kihívást” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. „Míg a pályán szinte egymást követték a drámai pillanatok, és az özönvízszerű eső komoly akadályt állított a versenyzők elé, addig a verseny az Invitel szempontjából eseménytelenül zajlott, a háttérben a társaság technikai csapata – összesen 32 kollégával – folyamatosan azon dolgozott, hogy az info- és telekommunikációs hálózat most is tökéletesen működjön és az év talán legmozgalmasabb futama megszakítás nélkül juthasson el tévénézők millióinak otthonaiba” – tette hozzá.

Évről évre növekvő sebesség, és nemcsak a versenypályán…

A Hungaroring Sport Zrt. partnereként az Invitel 2001 óta biztosítja a Magyar Nagydíj infokommunikációs hátterét, és míg kezdetben még 50 Mbit/s sávszélesség is képes volt kiszolgálni a versenypályát, addig mára ez a sebesség a kétszázszorosára, azaz 10 Gbit/s-ra emelkedett a társaság Hungaroring területén található több mint 25 km hosszú kábelhálózatán. A sajtó munkatársai, illetve a versenyirányításon dolgozó felhasználók legnagyobb megelégedésére az idei fejlesztéseknek köszönhetően az Invitel a korábbi DSL alapú, jellemzően aszimmetrikus szolgáltatások kiváltásával 47 darab szimmetrikus internet hozzáférést biztosított a helyszínen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés