Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiemelt figyelem a magyarországi telekommunikációs piacon

Dotkom

Kiemelt figyelem a magyarországi telekommunikációs piacon

A világ egyik vezető távközlési berendezés és hálózati megoldás szállítója, a jövőre 30 éves ZTE Corporation, amely két éve a magyar kormánnyal kötött megoldás keretében Budapesten hozta létre egyik globális hálózatüzemeltető központját (Global Network Operations Center – GNOC), most még nagyobb figyelmet szentel magyarországi ügyfeleinek.
A kínai vállalat a jövőben – a teljes mértékben magyar tulajdonú Enterprise Grouppal együttműködve – a távközlési szolgáltatók számára világszerte elérhető és itthonról felügyelt menedzsmentszolgáltatásait a hazai piac átfogó ismeretével szándékozik ötvözni.

Annak idején a jól képzett emberi erőforrás, a kormányzat nyitottsága és a város természetes környezete miatt döntött Budapest mellett a kínai vállalat, amely elképzelés mára bizonyította helyességét – mondta el Werschitz Ottó, a ZTE Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatója. Az azóta eltelt időben nemzetközi szinten már közel egy tucat távközlési hálózatot felügyelt a hazánkban működő központ, ahol a hazai sajátosságokat jól ismerő magyar szakember mellett nemzetközi tapasztalattal rendelkező külföldi munkatársak is részt vesznek a munkában. Egy tavalyi döntést követően a vállalatóriás egy európai mobilkészülék-javító szervizközpontot is hazánkba telepített, és a fejlesztésekkel már 4,3 milliárd forint befektetést hozott Magyarországra.

A Budapesten működő ZTE távközlési hálózatokat felügyelő, támogató nemzetközi üzemeltető központ (GNOC) a világ számos pontjával van közvetlen összeköttetésben, és több nyelven – köztük magyarul is – segíti ügyfelei munkáját. A központot a legmodernebb infrastruktúrával szerelték fel, és a jelenlegi kapacitás többszörösére is felkészítették. A budapesti hálózatüzemeltető központból látják el az elmúlt napokban a szlovák Swan negyedik mobilszolgáltatóval aláírt 5 éves keretszerződéshez kapcsolódó rendszertámogatási teendőket is, mellyel a ZTE tovább erősíti pozícióját a területen.

A ZTE egyike azon kevés gyártónak világszerte, amely a menedzselt szolgáltatások mellett a hálózati elemek legszélesebb körét – beleértve a 450 MHz-es frekvenciasávban működő CDMA mobiltávközlési technológián alapuló adatátviteli szolgáltatásokhoz tartozó legmodernebb berendezéseket – fejleszti és üzemelteti. Az IDC nemzetközi piacelemző cég szerint a vállalat 32%-os részesedéssel piacvezető a CDMA-hálózatok területén, és az elmúlt évben elnyert szerződések számarányát tekintve, a 450MHz-es frekvenciasávban való használatra is alkalmas LTE technológia legdinamikusabban fejlődő gyártójává vált. A cég technológiai innovációjának köszönhetően az LTE-szabadalmak 13%-át e társaság jegyzi.

A ZTE Hungary szolgáltatásait közvetve már a hazai mobiltelefon-felhasználók milliós tábora is élvezheti, hiszen a vállalat rádiós és alapinfrastruktúra-szállítója a Telenor Magyarországnak. A mobilszolgáltató számára a GSM/UMTS/LTE hálózat kiépítését, bővítését és üzemeltetését, valamint több mint 6000 állomás, többek között az LTE eNodeB állomások telepítését is végezte.

A ZTE a magyarországi üzleti kapcsolatok erősítése céljából egyes projekteknél most a hazai informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátorával, az Enterprise Grouppal közösen szándékozik magasabb szintre emelni itthoni szolgáltatásainak színvonalát, és még inkább szeretne kiemelt figyelmet fordítani hazai ügyfeleire.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés