Connect with us

Feltörekvő gazdaságok: nagy siker volt a BME konferenciája

Dotkom

Feltörekvő gazdaságok: nagy siker volt a BME konferenciája

Nagy sikerrel rendezte meg a Society for the Studies of Emerging Markets (SSEM — Társaság a Feltörekvő Piacok Tanulmányozására) nemzetközi szervezet a 2014-E európai konferenciáját, amelynek a BME Pénzügyek Tanszék volt a házigazdája.

Sikerrel zajlott le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Pénzügyek Tanszékén a The International Conference on Emerging Markets címmel megrendezett konferencia, a feltörekvő országok gazdaságáról, amelyet a Society for the Study of Emerging Markets minden évben más helyszínen rendez meg.

Az SSEM azért jött létre, hogy támogassa a feltörekvő piacokról szóló kutatásokat és publikációkat és módot adjon egyetemi oktatóknak, politikacsinálóknak és az üzleti közösségek tagjainak, hogy kicseréljék nézeteiket és információikat a feltörekvő piacokról.

 

A nemzetközi szervezet 2014. évi európai konferenciájának a BME Pénzügyek Tanszék volt a házigazdája. A konferencia rendezési jogát közel egy éve nyerte el a tanszék, azóta zajlottak az előkészületek. A benyújtott közel kétszáz cikkből több mint 110-et választottak ki a szakmai szervezők, amelyeket a konferencia három napján, 2014. július 6-a és 8-a között 28 különböző szekcióban adtak elő, illetve vitattak meg a résztvevők.

A konferencia 150-et meghaladó résztvevője több mint 30 országból érkezett. A konferencia rangját jelzi, hogy öt nemzetközi folyóirat – közte kettő a web of science-ben is indexált – is különszámot szentelt a konferencián előadott cikkek megjelentetésére.

 

A rendezvény összesen hat szekcióban folyt. A szekciók témái a Vállalati pénzügyek és a kormányzás, Pénzügyi intézmények és szolgáltatások, Gazdasági fejlődés, Makrogazdasági politika, Pénzügyi piacok és a Nemzetközi gazdaság és pénzügyek voltak. Az eseményt három napon keresztül 2014. július 6-8. között rendezték a BME Q épületében, a BME GTK tantermeiben.

A konferencia társelnökei:

dr. Andor György a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének vezetője,

dr. Joseph C. Prada Az Arizónai Állami Egyetem közgazdaság emeritus professzora,

dr. Ali M. Kutan közgazdaságtan professzor a Southern Illinois egyetemen,

dr. Ormos Mihály a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének docense,

dr. Tarafás Imre a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének professzora,

dr. Veress József a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének professzora.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő