Connect with us

technokrata

Feltörekvő gazdaságok: nagy siker volt a BME konferenciája

Dotkom

Feltörekvő gazdaságok: nagy siker volt a BME konferenciája

Nagy sikerrel rendezte meg a Society for the Studies of Emerging Markets (SSEM — Társaság a Feltörekvő Piacok Tanulmányozására) nemzetközi szervezet a 2014-E európai konferenciáját, amelynek a BME Pénzügyek Tanszék volt a házigazdája.

Sikerrel zajlott le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Pénzügyek Tanszékén a The International Conference on Emerging Markets címmel megrendezett konferencia, a feltörekvő országok gazdaságáról, amelyet a Society for the Study of Emerging Markets minden évben más helyszínen rendez meg.

Az SSEM azért jött létre, hogy támogassa a feltörekvő piacokról szóló kutatásokat és publikációkat és módot adjon egyetemi oktatóknak, politikacsinálóknak és az üzleti közösségek tagjainak, hogy kicseréljék nézeteiket és információikat a feltörekvő piacokról.

 

A nemzetközi szervezet 2014. évi európai konferenciájának a BME Pénzügyek Tanszék volt a házigazdája. A konferencia rendezési jogát közel egy éve nyerte el a tanszék, azóta zajlottak az előkészületek. A benyújtott közel kétszáz cikkből több mint 110-et választottak ki a szakmai szervezők, amelyeket a konferencia három napján, 2014. július 6-a és 8-a között 28 különböző szekcióban adtak elő, illetve vitattak meg a résztvevők.

A konferencia 150-et meghaladó résztvevője több mint 30 országból érkezett. A konferencia rangját jelzi, hogy öt nemzetközi folyóirat – közte kettő a web of science-ben is indexált – is különszámot szentelt a konferencián előadott cikkek megjelentetésére.

 

A rendezvény összesen hat szekcióban folyt. A szekciók témái a Vállalati pénzügyek és a kormányzás, Pénzügyi intézmények és szolgáltatások, Gazdasági fejlődés, Makrogazdasági politika, Pénzügyi piacok és a Nemzetközi gazdaság és pénzügyek voltak. Az eseményt három napon keresztül 2014. július 6-8. között rendezték a BME Q épületében, a BME GTK tantermeiben.

A konferencia társelnökei:

dr. Andor György a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének vezetője,

dr. Joseph C. Prada Az Arizónai Állami Egyetem közgazdaság emeritus professzora,

dr. Ali M. Kutan közgazdaságtan professzor a Southern Illinois egyetemen,

dr. Ormos Mihály a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének docense,

dr. Tarafás Imre a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének professzora,

dr. Veress József a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének professzora.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek