Connect with us

technokrata

Dr. Ábrahám László lett az EJMSZ új elnöke

Dotkom

Dr. Ábrahám László lett az EJMSZ új elnöke

A tegnapi napon új vezetőt választott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ), miután a korábbi elnök, Dr. Palkovics László államtitkári megbízatást kapott. A szervezet elnöki tisztségét a továbbiakban Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője tölti be, aki eddig az Egyetemi munkacsoport alelnökeként támogatta az EJMSZ munkáját. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárként folytatja pályafutását az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

Dr. Ábrahám László 2001 óta az NI Hungary Kft.ügyvezetője, az ő irányításával kezdte meg működését a vállalat debreceni gyára. Korábban olyan kitüntetésekkel jutalmazták, mint például a Kármán Tódor-díj, a Wahrmann Mór-érem, a Pro Urbe-díj, vagy a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, elismerve a közéletben betöltött szerepét, valamint magas színvonalú támogató tevékenységét a tudásintenzív területeken. „Örömmel tölt el, hogy a jövőben elnökként folytathatom az EJMSZ-ben végzett munkámat. Az elsődleges célunk továbbra is annak ösztönzése, hogy minél több fiatal válassza a mérnöki pályát hivatásul.” – nyilatkozta elnökké választása kapcsán Dr. Ábrahám László.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség 2012-ben jött létre annak érdekében, hogy a természettudományos képzés iránt növekedjék a fiatalok érdeklődése és vonzóbbak legyenek számukra a mérnöki pályák. Az EJMSZ célja, hogy a szülők és a társadalom egésze is támogassa ezt a folyamatot, illetve hogy a természettudományos és mérnöki pályák elismertsége, presztízse emelkedjék. A szövetség tevékenysége ugyanakkor arra is lehetőséget teremt, hogy a felsőoktatás szereplői jobban értsék az ipar elvárásait, a munkaerőpiac igényeit, és így a pályakezdők jó álláshoz jussanak, a magyarországi vállalatok versenyképessége pedig növekedjék.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő