Connect with us

technokrata

Az XP nyugdíjazása mentette meg a Microsoftot

Dotkom

Az XP nyugdíjazása mentette meg a Microsoftot

A IDC statisztikai cég véleménye szerint, a vállalatot a Windows XP nyugdíjazása mentette meg, ami 10.5 %-os növekedést eredményezett, és 21.9 millió darabszámos értékesítést hozott.

A rohamos innováció és fejlesztések sem hoztak fellendülés a Microsoftnak az elmúlt évben. Az új platformok és az érintőkijelzős eszközök árának csökkenése csak stagnálásra volt elegendő. Minden jel arra utal, hogy a felhasználók még mindig nem kedvelték meg az új rendszereket, és szoftvereket. A IDC statisztikai cég véleménye szerint, a vállalatot a Windows XP nyugdíjazása mentette meg, ami 10.5 %-os növekedést eredményezett, és 21.9 millió darabszámos értékesítést hozott.

Nyugat-Európában 25%-kal több PC-t vettek, ami az eddigi legnagyobb növekedést eredményezte. Igaz, a szektor élénkülni látszik, de az óriásvállalat számára ez nem nyűjt hosszútávon megoldást, hiszen többségében inkább a régi szoftvereket vásárolták meg, és nem mertek szembeszállni a Windows 8 és 8.1 nyújtotta nehézségekkel, ami teljes mértékben érthető. Kelet-Európában egészen más a helyzet, ugyanis a a rossz árfolyamok miatt 6%-os mínusz mutatható ki ezen a térségen. Talán működésének legnagyobb hibáját követte el a Microsoft az átgondolatlan 8-as platformjával, hiszen eddigi hű felhasználói nagy számban kacsingatnak a Google Chromebookok és az Apple termékek felé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő