Connect with us

Hirdetés

technokrata

450 MB/s olvasási és írási sebességgel bír a Kingston új SSD-je

Dotkom

450 MB/s olvasási és írási sebességgel bír a Kingston új SSD-je

A Kingston Digital Europe Co LLP, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta SSDNow V300-as sorozatának legújabb tagját, a V310-es modellt. A KingstonR SSDNow V310 meghajtó jelentősen megnöveli a rendszerek válaszkészségét, és 960 GB tárhelyet biztosít filmek, zenék, játékok, fájlok és alkalmazások tárolásához.

Az új SSDNow V310 a Phison 3108 vezérlőnek és a 450 MB/s olvasási és írási sebességnek* köszönhetően tízszer gyorsabb egy 7200-as fordulatszámú merevlemeznél.** A mozgóalkatrész nélküli meghajtó ütésálló, energiahatékony és nem melegszik fel, így megbízhatóbb és kevésbé sérülékeny a hagyományos merevlemezes meghajtóknál. A V310 960 GB-os kapacitása pedig elegendő tárhelyet biztosít egy tényleges merevlemezcseréhez is, így a felhasználók teljes HDD-ket telepíthetnek át az SSD-re úgy, hogy még hely is marad rajta.

“2009 óta a V, azaz Value (“Érték”) sorozatba tartozó meghajtóink a lehető legjobb ár-teljesítmény arányt biztosítják, így korlátozott költségvetésű vagy kezdő felhasználóink is élhetnek az SSD technológia előnyeivel. A 960 GB-os V310 a Kingston SSD-k eddigi legnagyobb kapacitású modellje. Ideális fejlesztési lépést jelent a már meglévő rendszerek számára, mivel fokozza a rendszerindítási sebességet, lerövidíti az alkalmazások betöltési idejét, és segít abban, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet tudják kihozni számítástechnikai befektetéseikből” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Az SSDNow V310 960 GB-os önálló meghajtóként vagy bővítőcsomag részeként érhető el, amely tartalmazza az összes szükséges kiegészítőt, valamint a fájlok klónozásához szoftvereket és operációs rendszert. A termékhez hároméves jótállás és ingyenes, napi 24 órában elérhető támogatás jár.

A Kingston SSDNow V310 jellemzői és műszaki adatai:

Gyorsabb: tovább fokozza az alkalmazásbetöltési és a rendszerindítási sebességet . Megbízható: nincsenek mozgó alkatrészei, így egy átlagos merevlemezhez képest kisebb valószínűséggel hibásodik meg . Kényelmes: átfogó, a könnyű üzembe helyezést elősegítő összetevőket tartalmazó készlet . Nagy kapacitás: elegendő tárhely ahhoz, hogy a teljes merevlemez-meghajtót SSD-re telepítse át . Méret: 2,5 hüvelykes meghajtó 7 mm-es kivitelben, 9,5 mm-es rendszerekhez illeszkedő adapterrel . Csendes: halkan és hőkibocsátás-mentesen működik . Csatolófelület: SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s) – visszamenőleges kompatibilitás a SATA Rev. 2.0 szabvánnyal .

Kapacitás:*** 960 GB . Alapszintű teljesítmény:****
– Tömöríthető adatok átviteli sebessége (ATTO)
– 450 MB/s olvasási és írási sebesség
– Nem tömöríthető adatok átviteli sebessége (AS-SSD és CrystalDiskMark)
– 500 MB/s olvasási és 440 MB/s írási sebesség
– IOMETER szerinti maximális véletlenszerű 4K olvasás/írás
– 40 000 IOPS és 20 000 IOPS
– Véletlenszerű 4K olvasás/írás
– 27 000 MB/s olvasási és 10 500 MB/s írási sebesség
– PCMARKR 8 tárolási sávszélesség
– 4700

Energiafogyasztás: 0,08 W üzemen kívül/1,28 W átlagosan/1,16 W (maximális) olvasáskor/5,39 W (maximális) íráskor . Tárolási hőmérséklet: -40 °C és 85 °C között . Hőmérséklet működés közben: 0 °C és 70 °C között . Méretek: 69,8 mm x 100,1 mm x 7 mm . Tömeg: 92,5 g . Rezgéstűrés működés közben: 2,17 G, csúcsérték (7-800 Hz) . Rezgéstűrés működésen kívül: 20 G, csúcsérték (10-2000 Hz) . Várható élettartam: 1 millió üzemóra két meghibásodás között . Jótállás/támogatás: 3 év jótállás ingyenes műszaki támogatással. Összes írt bájt (TBW):***** 2728 TB 2,56 DWPD****** . Asztali/notebook-bővítőcsomag
– 2,5 hüvelykes USB-ház
– 3,5 hüvelykes keret és rögzítőcsavarok
– SATA adat- és tápkábelek
– Merevlemez-klónozó szoftver (CD)*******
– Üzembe helyezési videó (DVD)
– 7-9,5 mm-es adapter

Kingston SSDNow V310 meghajtó:
Rendelési szám                  Kapacitás és jellemzők
SV310S37A/960G          SSDNow V310 önálló meghajtó
SV310S3B7A/960G         SSDNow V310 asztali/notebook-bővítőcsomag

*Forrás: PCMark Vantage
**Forrás: ATTO (tömöríthető adatok átviteli sebessége) ***A flash tárolóeszközökhöz megadott kapacitás egy része a formázáshoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. Az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás emiatt kisebb a terméken feltüntetettnél. További információt a Kingston flash memóriákat ismertető útmutatójában talál, a kingston.com/flashguide címen.
****Gyári állapotban mérve, SATA Rev 3.0 alaplap használatával. A sebesség a számítógép hardverétől, szoftverétől és terhelésétől függően változhat.
*****Az összes írt bájt (TBW) arra vonatkozik, hogy mennyi adat írható egy SSD-meghajtóra egy adott munkamenet során, mielőtt a meghajtó eléri a tartóssági korlátait.
******DWPD: Drive Writes Per Day – meghajtóírás/nap *******Támogatott operációs rendszerek: WindowsR 7 (SP1), Windows VistaR (SP2), Windows XP (SP3)

További információért kérjük, látogasson el a www.kingston.com/en webhelyre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés