Connect with us

technokrata

450 MB/s olvasási és írási sebességgel bír a Kingston új SSD-je

Dotkom

450 MB/s olvasási és írási sebességgel bír a Kingston új SSD-je

A Kingston Digital Europe Co LLP, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta SSDNow V300-as sorozatának legújabb tagját, a V310-es modellt. A KingstonR SSDNow V310 meghajtó jelentősen megnöveli a rendszerek válaszkészségét, és 960 GB tárhelyet biztosít filmek, zenék, játékok, fájlok és alkalmazások tárolásához.

Az új SSDNow V310 a Phison 3108 vezérlőnek és a 450 MB/s olvasási és írási sebességnek* köszönhetően tízszer gyorsabb egy 7200-as fordulatszámú merevlemeznél.** A mozgóalkatrész nélküli meghajtó ütésálló, energiahatékony és nem melegszik fel, így megbízhatóbb és kevésbé sérülékeny a hagyományos merevlemezes meghajtóknál. A V310 960 GB-os kapacitása pedig elegendő tárhelyet biztosít egy tényleges merevlemezcseréhez is, így a felhasználók teljes HDD-ket telepíthetnek át az SSD-re úgy, hogy még hely is marad rajta.

“2009 óta a V, azaz Value (“Érték”) sorozatba tartozó meghajtóink a lehető legjobb ár-teljesítmény arányt biztosítják, így korlátozott költségvetésű vagy kezdő felhasználóink is élhetnek az SSD technológia előnyeivel. A 960 GB-os V310 a Kingston SSD-k eddigi legnagyobb kapacitású modellje. Ideális fejlesztési lépést jelent a már meglévő rendszerek számára, mivel fokozza a rendszerindítási sebességet, lerövidíti az alkalmazások betöltési idejét, és segít abban, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet tudják kihozni számítástechnikai befektetéseikből” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Az SSDNow V310 960 GB-os önálló meghajtóként vagy bővítőcsomag részeként érhető el, amely tartalmazza az összes szükséges kiegészítőt, valamint a fájlok klónozásához szoftvereket és operációs rendszert. A termékhez hároméves jótállás és ingyenes, napi 24 órában elérhető támogatás jár.

A Kingston SSDNow V310 jellemzői és műszaki adatai:

Gyorsabb: tovább fokozza az alkalmazásbetöltési és a rendszerindítási sebességet . Megbízható: nincsenek mozgó alkatrészei, így egy átlagos merevlemezhez képest kisebb valószínűséggel hibásodik meg . Kényelmes: átfogó, a könnyű üzembe helyezést elősegítő összetevőket tartalmazó készlet . Nagy kapacitás: elegendő tárhely ahhoz, hogy a teljes merevlemez-meghajtót SSD-re telepítse át . Méret: 2,5 hüvelykes meghajtó 7 mm-es kivitelben, 9,5 mm-es rendszerekhez illeszkedő adapterrel . Csendes: halkan és hőkibocsátás-mentesen működik . Csatolófelület: SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s) – visszamenőleges kompatibilitás a SATA Rev. 2.0 szabvánnyal .

Kapacitás:*** 960 GB . Alapszintű teljesítmény:****
– Tömöríthető adatok átviteli sebessége (ATTO)
– 450 MB/s olvasási és írási sebesség
– Nem tömöríthető adatok átviteli sebessége (AS-SSD és CrystalDiskMark)
– 500 MB/s olvasási és 440 MB/s írási sebesség
– IOMETER szerinti maximális véletlenszerű 4K olvasás/írás
– 40 000 IOPS és 20 000 IOPS
– Véletlenszerű 4K olvasás/írás
– 27 000 MB/s olvasási és 10 500 MB/s írási sebesség
– PCMARKR 8 tárolási sávszélesség
– 4700

Energiafogyasztás: 0,08 W üzemen kívül/1,28 W átlagosan/1,16 W (maximális) olvasáskor/5,39 W (maximális) íráskor . Tárolási hőmérséklet: -40 °C és 85 °C között . Hőmérséklet működés közben: 0 °C és 70 °C között . Méretek: 69,8 mm x 100,1 mm x 7 mm . Tömeg: 92,5 g . Rezgéstűrés működés közben: 2,17 G, csúcsérték (7-800 Hz) . Rezgéstűrés működésen kívül: 20 G, csúcsérték (10-2000 Hz) . Várható élettartam: 1 millió üzemóra két meghibásodás között . Jótállás/támogatás: 3 év jótállás ingyenes műszaki támogatással. Összes írt bájt (TBW):***** 2728 TB 2,56 DWPD****** . Asztali/notebook-bővítőcsomag
– 2,5 hüvelykes USB-ház
– 3,5 hüvelykes keret és rögzítőcsavarok
– SATA adat- és tápkábelek
– Merevlemez-klónozó szoftver (CD)*******
– Üzembe helyezési videó (DVD)
– 7-9,5 mm-es adapter

Kingston SSDNow V310 meghajtó:
Rendelési szám                  Kapacitás és jellemzők
SV310S37A/960G          SSDNow V310 önálló meghajtó
SV310S3B7A/960G         SSDNow V310 asztali/notebook-bővítőcsomag

*Forrás: PCMark Vantage
**Forrás: ATTO (tömöríthető adatok átviteli sebessége) ***A flash tárolóeszközökhöz megadott kapacitás egy része a formázáshoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. Az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás emiatt kisebb a terméken feltüntetettnél. További információt a Kingston flash memóriákat ismertető útmutatójában talál, a kingston.com/flashguide címen.
****Gyári állapotban mérve, SATA Rev 3.0 alaplap használatával. A sebesség a számítógép hardverétől, szoftverétől és terhelésétől függően változhat.
*****Az összes írt bájt (TBW) arra vonatkozik, hogy mennyi adat írható egy SSD-meghajtóra egy adott munkamenet során, mielőtt a meghajtó eléri a tartóssági korlátait.
******DWPD: Drive Writes Per Day – meghajtóírás/nap *******Támogatott operációs rendszerek: WindowsR 7 (SP1), Windows VistaR (SP2), Windows XP (SP3)

További információért kérjük, látogasson el a www.kingston.com/en webhelyre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek