Connect with us

technokrata

Magyarázatot kaptunk a hatalmas elbocsátásokra a Microsoftnál

Dotkom

Magyarázatot kaptunk a hatalmas elbocsátásokra a Microsoftnál

A nagy mértékű átalakítás kezdettől fogva az igazgató, Satya Nadella tervének része volt.

Néhány nappal ezelőtt olvashattuk a hírt, miszerint a Microsoft az eddigi legnagyobb leépítésre készül. Csütörtök reggel a vállalat igazgatója, Satya Nadella bejelentette, hogy az átalakítás nagyrészt a Nokia dolgozóit érinti majd, és célja a szervi együttműködés növelése, a munkafolyamatok leegyszerűsítése, illetve egyéb stratégiai irányelvek megvalósulása. Azonban ezen szép szakkifejezések sem ködösíthetik a tényt, hogy igenis 18 000 munkavállalóról van szó. Sokan, többek között a Forrester Research elemzője, J. P. Gownder szerint, annak ellenére, hogy milyen tragikus ez a lépés, a vállalat profitálhat belőle hosszú távon, és ez tűnik a legjobb döntésnek részükről. Korai lenne még kijelenti, hogy az óriásvállalat valóban nagy bajban van.

Mikor tavaly szeptemberben megvásárolták a Nokiát, a vállalat már rég nagy hátrányban volt a rivális gyártókkal szemben, mint például az Apple és Samsung, ezért megállapítható, hogy a Microsoft nem hírneve és sikeressége miatt vásárolta fel, hanem azért, hogy nagyobb kontrollja legyen a hardverek felett, melyek a Windows Phone rendszert futtatják. Gownder hozzátette, hogy szerinte a nagy mértékű átalakítás kezdettől fogva Nadella tervének része volt, azonban ahhoz, hogy platformjuk valóban versenyképes legyen, még hosszú út áll előttük, vegyük csak például az elmaradott app ökoszisztémát, mely rohamosan kezd lemaradni az iOS és az Android mellett. Reméljük ezzel az egyszeri átalakítással sikerül túljutniuk az akadályokon, és végre továbbhaladni a fejlődés felé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő