Connect with us

technokrata

Kiszálltak a magyarok a hang-alapú érzelemfelismerésből

voice

Dotkom

Kiszálltak a magyarok a hang-alapú érzelemfelismerésből

A Nextent Informatika Zrt. és az Xdroid Kft. közös fejlesztése, a Rank Miner Hangalapú üzleti előrejelző szoftver, amely elsősorban az ügyfelek érzelmeit és viselkedését vizsgálja, 2012-ben jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban.

Az amerikai piacon szabadalmi oltalom alatt lévő megoldás próbaüzeme több pénzintézetnél, illetve az egyik legnagyobb televíziós értékesítő hálózatnál indult el, melyet követően magyar fél által birtokolt tulajdonrészt tavaly év végén egy sikeres exit során az amerikai fél megvásárolta.

Az amerikai cég tulajdonosai pénzügyi és szakmai befektetőként a jövőben aktív szerepet vállalnak majd a cég további működésében. A megállapodás értelmében a RankMiner szoftver valamennyi licensz joga az amerikai fél tulajdonába került, de a szoftver továbbfejlesztésében az amerikai partner továbbra is számít a magyar fejlesztő csapat tudására. A Nextent Informatika Zrt. az Egyesült Államok kivételével a világpiacon viszonteladói joggal bír az eredetileg magyar fejlesztésű szoftver értékesítésének vonatkozásában.

Az ügylet pénzügyi részletei az amerikai partnerrel való megállapodás alapján üzleti titoknak minősülnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek