Connect with us

technokrata

A Google Glass alkotója már az Amazonnak dolgozik

Dotkom

A Google Glass alkotója már az Amazonnak dolgozik

Babak Parviz otthagyta az óriásvállalatot.

Két hónappal ezelőtt Babak Parviz, a Google Glass alkotója és a teljes projekt vezetője a Mountain View vállalatnál, átadta helyét Ivy Ross-nak. Babak egyúttal az okos kontaktlencse projektet is vezette a Googlenál, de most búcsúzik a keresőóriástól, és csatlakozik a hardverpiacon még kezdő Amazon fejlesztőihez. Szerepe új pozíciójában még nem tiszta számunkra, hiszen nem adtak arról információt, hogy esetleg egy konkrét termék, esetleg egy okosszemüveg lenne készülőben. Az Amazon azonban törekszik a legjobb erőforrásokat megszerezni, hiszen szándéka igen egyértelmű volt az innováció felé a Fire Phone megjelenésével. A telefon elsőként hozta el a dynamic perspective technológiát.

Emellett megtudattuk, hogy Babak az Electrical Engineering részlegen is kiemelkedő kutatómunkát végzett a University of Washingtonban az organikus nano-méretű eszközökről. Mint már említettük a Google kontaktlencse is az ő nevéhez fűzhető, mely képes mérni a cukorbetegek vércukorszintjét a könnycseppeken keresztül. A neves fejlesztő meg is említette ezen lépését a Google+ oldalán, és reméljük az Amazon megfelelő környezetet biztosít számára a további fejlesztésekhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő