Connect with us

technokrata

A Dell ráfekszik a biztonságra

dell-server

Dotkom

A Dell ráfekszik a biztonságra

A Dell bejelentette új, proaktív biztonsági megoldásait, amelyek gondoskodnak bármilyen méretű szervezet értékes adatainak védelméről, ugyanakkor fenntartják az alkalmazottak munkájához szükséges rugalmasságot és adathozzáférést.

Az újdonságok közé tartoznak a Dropbox for Business alkalmazással kiegészített Dell Data Protection | Cloud Edition továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásai, az iparág legbiztonságosabb kereskedelmi számítógép-kínálatába tartozó új modellek, valamint a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható számítógépei, amelyek a Hardware Crypto Accelerator programmal elnyerték a 3. szintű FIPS-140 tanúsítványt.

„Egyre több ügyfelünk igényli, hogy egyetlen, azonnal használatba vehető megoldással tudja biztosítani eszközei védelmét. A biztonság már nem csak a nagyvállalatok számára kulcskérdés, hiszen a kis- és középvállalatok is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságos informatikai infrastruktúra kialakítására. A Dell olyan végfelhasználói biztonsági programcsomaggal bővítette kínálatát, amely a fájlszintű és teljes lemeztitkosítás mellett több szempontú hitelesítéssel is rendelkezik, így proaktív védelmet nyújt a mindennapos biztonsági fenyegetésekkel szemben. Ehhez hasonló megoldást a versenytársaink nem kínálnak” – mondta Brett Hansen, a Dell ügyfélmegoldásokhoz kapcsolódó szoftverekért felelős ügyvezető igazgatója.

Integrált Dell Data Protection | Cloud Edition és Dropbox for Business

A Dell frissítette a Dell Data Protection | Cloud Edition és a Dropbox for Business kezdeti integrációját, amelynek köszönhetően az ügyfelek a megfelelőségi követelmények betartása mellett élvezhetik a jelenleg a Dropbox for Business részeként elérhető szolgáltatások és funkciók előnyeit. A frissítés részét képező funkciók:

Személyes és munkahelyi adatok elválasztása – A Dell Data Protection | Cloud Edition mostantól lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy személyes és vállalati fiókjukhoz is hozzáférjenek bármelyik Dropbox-alkalmazáson belül. A DDP|CE gondoskodik a vállalati fájlok megfelelő kezeléséről és védelméről, ugyanakkor nem akadályozza a felhasználó hatékony munkavégzését, és csak a bizalmas vállalati adatokat titkosítja, a személyes fájlokat nem. A rendszer automatikus riasztást ad ki, ha egy felhasználó egy vállalati fájlt személyes mappában helyez el.

– Egyszerű, biztonságos, menet közben is hozzáférhető – A Dell Data Protection | Cloud Edition integrációja a fájlszintű biztonság fenntartása mellett engedélyezi az egy kattintással történő megosztást. A felhasználók a Dropbox alkalmazásban titkosított fájlokat is megnyithatnak Android vagy iOS rendszerű eszközeiken.

– Távoli törlés – A Dropbox for Business felügyeleti konzoljának használata mellett az ügyfelek mostantól távoli törlést is végezhetnek a DDP|CE központosított felügyeleti konzoljáról.

Biztonságos végponti eszközök

Az OptiPlex 9030 All-in-One, az iparág legbiztonságosabb számítógépe átfogó titkosítást és továbbfejlesztett hitelesítést biztosít, valamint még egy réteggel bővíti az adatvédelmet a hitelesítő adatok biztonságos tárolását garantáló TPM modul (Trusted Platform Module, megbízható platformmodul) segítségével. Ami a fizikai biztonságot illeti, az OptiPlex 9030 All-in-One támogatja a ház lezárását, valamint zárható csatlakozófedéllel és behatolásérzékelőkkel rendelkezik.

A Dell az asztali eszközök virtualizációjának lehetőségét is kínálja azoknak az ügyfeleknek, akik az adatközpontban szeretnék őrizni alkalmazásaikat és tartalmaikat. A nemrégiben bevezetett Dell Wyse 5000 sorozatú All-in-One vékony klienst, a 7000 sorozatú négykijelzős vékony klienst és a Xenith 3 zéró klienst a legteljesebb biztonság, felügyelhetőség és megbízhatóság jellemzi. Funkciófrissítésekkel gazdagodott a Wyse Cloud Connect személyes felhő-hozzáférési eszköz is, amely egy USB-tárolónál alig nagyobb méretben biztosít vállalati szintű védelmet és felügyeletet.

Az iparág első 3. szintű FIPS 140-2 tanúsítványa

A Federal Information Processing Standards (FIPS) szabványokat az Egyesült Államok szövetségi kormányzata dolgozta ki a szoftverek és hardverek biztonságának ellenőrzéséhez és értékeléséhez, ám a szabványrendszer nemzetközi szinten is egyre nagyobb szerephez jut. A Hardware Crypto Accelerator a 3. szintű FIPS 140-2 tanúsítványával elérte a rendszerlemez-titkosítások területén kiadható legmagasabb szintű minősítést. A 3. szint lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az észlelésen túl automatikusan orvosolni/kezelni is tudják az illetéktelen behatolási kísérleteket.  A Dell az egyetlen olyan szállító, amely elérte ezt a tanúsítási szintet a kereskedelmi forgalomban elérhető rendszerlemez-titkosítási megoldások területén.

A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator egyes Dell Latitude laptopok, OptiPlex asztali gépek és Precision munkaállomások merevlemezeit gyors (3 Gbit/másodperc sebességű) öntitkosító eszközökké alakítja. A HCA szükségtelenné teszi különálló öntitkosító meghajtók (self-encrypting drive, SED) beszerzését, működése nem befolyásolja negatívan a rendszer teljesítményét, és nem zavarja a többi informatikai folyamatot sem.

A Dell holisztikus megközelítése olyan biztonsági megoldások kialakítását eredményezte, amelyek a végfelhasználó eszközein, az adatközpontokban és a felhőben is ugyanazon működési elveket követik. Ezáltal nem csak hatékonyabbak és biztonságosabbak, hanem a vállalattal együtt dolgoznak, nem pedig korlátozzák a működést.

Elérhetőség

A továbbfejlesztett Dell Data Protection | Cloud Edition és a Dropbox for Business 2014. július 1-től elérhető a Dropbox for Business jelenlegi értékesítési területein. Az OptiPlex 9030 All-in-One, a Dell Wyse 5000 sorozatú All-in-One vékony kliens, a Dell Wyse 7000 sorozatú négykijelzős vékony kliens és a Dell Wyse Xenith 3 már világszerte elérhető és megvásárolható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő