Connect with us

technokrata

A Dell ráfekszik a biztonságra

dell-server

Dotkom

A Dell ráfekszik a biztonságra

A Dell bejelentette új, proaktív biztonsági megoldásait, amelyek gondoskodnak bármilyen méretű szervezet értékes adatainak védelméről, ugyanakkor fenntartják az alkalmazottak munkájához szükséges rugalmasságot és adathozzáférést.

Az újdonságok közé tartoznak a Dropbox for Business alkalmazással kiegészített Dell Data Protection | Cloud Edition továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásai, az iparág legbiztonságosabb kereskedelmi számítógép-kínálatába tartozó új modellek, valamint a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható számítógépei, amelyek a Hardware Crypto Accelerator programmal elnyerték a 3. szintű FIPS-140 tanúsítványt.

„Egyre több ügyfelünk igényli, hogy egyetlen, azonnal használatba vehető megoldással tudja biztosítani eszközei védelmét. A biztonság már nem csak a nagyvállalatok számára kulcskérdés, hiszen a kis- és középvállalatok is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságos informatikai infrastruktúra kialakítására. A Dell olyan végfelhasználói biztonsági programcsomaggal bővítette kínálatát, amely a fájlszintű és teljes lemeztitkosítás mellett több szempontú hitelesítéssel is rendelkezik, így proaktív védelmet nyújt a mindennapos biztonsági fenyegetésekkel szemben. Ehhez hasonló megoldást a versenytársaink nem kínálnak” – mondta Brett Hansen, a Dell ügyfélmegoldásokhoz kapcsolódó szoftverekért felelős ügyvezető igazgatója.

Integrált Dell Data Protection | Cloud Edition és Dropbox for Business

A Dell frissítette a Dell Data Protection | Cloud Edition és a Dropbox for Business kezdeti integrációját, amelynek köszönhetően az ügyfelek a megfelelőségi követelmények betartása mellett élvezhetik a jelenleg a Dropbox for Business részeként elérhető szolgáltatások és funkciók előnyeit. A frissítés részét képező funkciók:

Személyes és munkahelyi adatok elválasztása – A Dell Data Protection | Cloud Edition mostantól lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy személyes és vállalati fiókjukhoz is hozzáférjenek bármelyik Dropbox-alkalmazáson belül. A DDP|CE gondoskodik a vállalati fájlok megfelelő kezeléséről és védelméről, ugyanakkor nem akadályozza a felhasználó hatékony munkavégzését, és csak a bizalmas vállalati adatokat titkosítja, a személyes fájlokat nem. A rendszer automatikus riasztást ad ki, ha egy felhasználó egy vállalati fájlt személyes mappában helyez el.

– Egyszerű, biztonságos, menet közben is hozzáférhető – A Dell Data Protection | Cloud Edition integrációja a fájlszintű biztonság fenntartása mellett engedélyezi az egy kattintással történő megosztást. A felhasználók a Dropbox alkalmazásban titkosított fájlokat is megnyithatnak Android vagy iOS rendszerű eszközeiken.

– Távoli törlés – A Dropbox for Business felügyeleti konzoljának használata mellett az ügyfelek mostantól távoli törlést is végezhetnek a DDP|CE központosított felügyeleti konzoljáról.

Biztonságos végponti eszközök

Az OptiPlex 9030 All-in-One, az iparág legbiztonságosabb számítógépe átfogó titkosítást és továbbfejlesztett hitelesítést biztosít, valamint még egy réteggel bővíti az adatvédelmet a hitelesítő adatok biztonságos tárolását garantáló TPM modul (Trusted Platform Module, megbízható platformmodul) segítségével. Ami a fizikai biztonságot illeti, az OptiPlex 9030 All-in-One támogatja a ház lezárását, valamint zárható csatlakozófedéllel és behatolásérzékelőkkel rendelkezik.

A Dell az asztali eszközök virtualizációjának lehetőségét is kínálja azoknak az ügyfeleknek, akik az adatközpontban szeretnék őrizni alkalmazásaikat és tartalmaikat. A nemrégiben bevezetett Dell Wyse 5000 sorozatú All-in-One vékony klienst, a 7000 sorozatú négykijelzős vékony klienst és a Xenith 3 zéró klienst a legteljesebb biztonság, felügyelhetőség és megbízhatóság jellemzi. Funkciófrissítésekkel gazdagodott a Wyse Cloud Connect személyes felhő-hozzáférési eszköz is, amely egy USB-tárolónál alig nagyobb méretben biztosít vállalati szintű védelmet és felügyeletet.

Az iparág első 3. szintű FIPS 140-2 tanúsítványa

A Federal Information Processing Standards (FIPS) szabványokat az Egyesült Államok szövetségi kormányzata dolgozta ki a szoftverek és hardverek biztonságának ellenőrzéséhez és értékeléséhez, ám a szabványrendszer nemzetközi szinten is egyre nagyobb szerephez jut. A Hardware Crypto Accelerator a 3. szintű FIPS 140-2 tanúsítványával elérte a rendszerlemez-titkosítások területén kiadható legmagasabb szintű minősítést. A 3. szint lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az észlelésen túl automatikusan orvosolni/kezelni is tudják az illetéktelen behatolási kísérleteket.  A Dell az egyetlen olyan szállító, amely elérte ezt a tanúsítási szintet a kereskedelmi forgalomban elérhető rendszerlemez-titkosítási megoldások területén.

A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator egyes Dell Latitude laptopok, OptiPlex asztali gépek és Precision munkaállomások merevlemezeit gyors (3 Gbit/másodperc sebességű) öntitkosító eszközökké alakítja. A HCA szükségtelenné teszi különálló öntitkosító meghajtók (self-encrypting drive, SED) beszerzését, működése nem befolyásolja negatívan a rendszer teljesítményét, és nem zavarja a többi informatikai folyamatot sem.

A Dell holisztikus megközelítése olyan biztonsági megoldások kialakítását eredményezte, amelyek a végfelhasználó eszközein, az adatközpontokban és a felhőben is ugyanazon működési elveket követik. Ezáltal nem csak hatékonyabbak és biztonságosabbak, hanem a vállalattal együtt dolgoznak, nem pedig korlátozzák a működést.

Elérhetőség

A továbbfejlesztett Dell Data Protection | Cloud Edition és a Dropbox for Business 2014. július 1-től elérhető a Dropbox for Business jelenlegi értékesítési területein. Az OptiPlex 9030 All-in-One, a Dell Wyse 5000 sorozatú All-in-One vékony kliens, a Dell Wyse 7000 sorozatú négykijelzős vékony kliens és a Dell Wyse Xenith 3 már világszerte elérhető és megvásárolható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek