Connect with us

technokrata

Pofonegyszerű üzleti riporting és analitika magyar módra

Business-Analytics

Dotkom

Pofonegyszerű üzleti riporting és analitika magyar módra

Új megközelítésű, letisztult riporting és analitikai megoldás mutatott be a 100%-ban hazai tulajdonú Avensoft Kft. A CRS Portál célja, hogy betöltse a táblázatkezelők és a robosztus, drága BI rendszerek között fennálló piaci űrt.

Az Avensoft Kft. 2006-ban jött létre a Verticum 2004 Bt. utódjaként. A teljes mértékben hazai tulajdonú vállalat legfontosabb célkitűzése komplett, kulcsrakész, a felhasználó igényeit maximálisan kielégítő üzleti információs rendszerek fejlesztése, telepítése és utólagos támogatása.

Az Avensoft Kft. Controlling Report System – röviden CRS Portál – nevű termékének ötletét a vállalati riporting és analitika területén felmerülő számos tevékenység egységes környezetbe való integrálásának és egyszerűsítésének igénye adta.

„Az elmúlt években mindennapi adatelemző munkánk során sokszor szembesültünk azzal a problémával, hogy az ismert táblázatkezelő programok, valamint a komplex, robosztus és sokszor nagyon drága BI megoldások között nem volt egy olyan áthidaló jellegű szoftvereszköz, amely funkcióveszteség nélkül tudná biztosítani a controlling igényeknek megfelelő pénzügyi kimutatásokat és analitikákat. Ez – az egyébként valós piaci igény – adta a CRS Portál megalkotásának ötletét” – mondta Vámosi Tamás, az Avensoft Kft. tulajdonosa.

A CRS Portál egy olyan, tisztán webes alapú automatikus riporting és elemző portál, amely a legismertebb elérhető adatbázisokra épülve, egységes portál felületen hozzáférhető, könnyedén elkészíthető riportokat, analitikákat és KPI mutatókat biztosít a vállalat aktuális teljesítményével kapcsolatosan. A CRS Portál funkcióinak tervezése és kialakítása során az Avensoft szakembereinek legfőbb célja az volt, hogy az adott feladat elvégzéséhez a lehető legegyszerűbb megoldást nyújtsák.

SampleDashboard

A fejlesztés során további három fontos tényezőt tartottak szem előtt: a biztonságot és ebből következően a Portálon végzett műveletek nyomon követhetőségét; a riporting folyamatok automatizálhatóságát; és a felhasználók kiszolgálásához szükséges IT erőforrások minimalizálását.

A CRS Portál modern, vizuális kezelőfelülete, gyors felhasználói adaptálhatósága, valamint újszerű megközelítése révén vállalatmérettől és iparágtól függetlenül a gazdasági szereplők széles rétegének biztosít kulcsfontosságú adatokat a vállalati teljesítményről. A szoftver egyszerűsége, áttekinthetősége és a mögötte álló sokéves fejlesztői tapasztalat eredményeként a CRS Portál használatával csökkenthetők a riporting tevékenységre fordított emberi erőforrásigények és nagyobb költséghatékonyság érhető el.

A CRS Portál legfontosabb funkciói:

 • Interaktív személyre szabható induló képernyő (Dashboard)
 • Riportkészítés és publikálás
 • Riportcsomag készítés egy gombnyomásra
 • Indikátorok készítése és publikálás
 • Dokumentumok megosztása
 • Ad- hoc riportok készítése
 • Adatelemzés adatkockák nélkül
 • Folyamatvezérelt alkalmazásfejlesztés
 • 100%-os portál használati audit (pl.: riportnézettségi adatok)

„A CRS Portál rugalmas szoftver elérési opciói, funkcionalitása és korszerű architektúrája lehetővé teszik, hogy a Portál a vállalati folyamatok szinte bármely területén az üzleti döntéshozatal nélkülözhetetlen, támogató eszközévé váljon” – tette hozzá Vámosi Tamás.

2014 májusában megjelent Kisvállalati csomagja előre elkészített pénzügyi riportokat, indikátorokat, adatelemzési lehetőséget, valamint az ezekhez kapcsolódó vezérlő alkalmazást tartalmaz, a kkv szektor számára megfizethető áron. A Kisvállalati csomag használatához semmilyen integráció nem szükséges más rendszerekhez, az előre definiált CSV állományok betöltése után néhány kattintással minden előre elkészített tartalom azonnal használatba vehető.

A CRS Portál legújabb 2.6-os verziója számos újítás mellett „what if” tervezési és elemzési lehetőséggel is bővül. Az eszköz segítségével egy adott probléma megvizsgálására egymástól eltérő forgatókönyvek, elemzési esetek állíthatók fel; ezek végeredményeit összehasonlítva kap képet a felhasználó arról, hogy a kiindulási adat(ok)ból felépített szcenáriók közül melyik közelíti meg legjobban az elvárt eredményt.

A Portál folyamatban lévő további fejlesztési projektjei közül néhány:

 • Vizuális adatelemzés grafikonos támogatással.
 • Interaktív, egymásra épülő riportok.
 • Mobileszköz támogatás.
 • Automatizált tartalomszolgáltatásSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő