Connect with us

technokrata

„Steve Jobs elvette a munkahelyeinket” – megszólalt a finn miniszterelnök

steve-jobs-iphone2

Dotkom

„Steve Jobs elvette a munkahelyeinket” – megszólalt a finn miniszterelnök

Finnország miniszterelnöke, Alexander Strubb a napokban egy svéd gazdasági lapnak nyilatkozta le a címben lévő mondatot.

A gondolatmenet nem új keletű, a svéd nemzeti bank elnöke hónapokkal ezelőtt már megfogalmazta a miniszterelnök kijelentéséhez vezető okokat: „Finnország ipari és kereskedelmi két pillére a Nokia és a fakitermelés volt és míg az előbbit az iPhone-nal, addig utóbbit a csökkenő papírkereslet okaként felemlegetett iPad-del nyírta ki az Apple.” – álláspontjuk szerint.

„Valóban, Steve Jobs elvette a munkahelyeinket, de ideje megújulnunk” – fogalmazott a miniszterelnök. „Az erdőinket a papírtermelés helyett bioenergetikai célokra hasznosítjuk, az IT iparunk pedig a játékszoftver ipar felé indult. „

Az eset rendkívül jól mutatja a megújulásra való képesség szükségességét amellett, hogy a Nokia vesszőfutása nem ma kezdődött. Már az első iPhone és Android készülékek után lehetett látni a hajdani piacvezető mobilgyártó bénázását, mely alapvetően abban rejlett, hogy fogalmuk sem volt a szoftvermérnököknek arról, hogy hogyan nyúljanak az érintőképernyőhöz és fogjanak hozzá egy jól használható érintős mobil tervezéséhez. Ehelyett a finn gyártó elkezdte reszelni a Symbian operációs rendszerét érintőképernyősre, közben belekezdett, majd félbehagyott egy ígéretes új operációs rendszert (MeeGo), majd az indiai piacon keresett magának biztos menedéket az olcsó, nyomkodós telefonokkal. Ezt követően pedig – miután látszott, hogy ez annyira nem előre vezető stratégia – szépen felvásároltatta magát az amerikai központú Microsofttal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő