Connect with us

technokrata

Már eszméletünket is képesek vagyunk irányítani

Dotkom

Már eszméletünket is képesek vagyunk irányítani

A George Washington Egyetem kutatói forradalmi felfedezést tettek.

Az alvással minden nap elveszítjük eszméletünket, azonban a tudósok sosem értették, hogy agyunk melyik része irányítja ezt a funkciót, és mitől vagyunk eszméletünknél, és mitől nem. Azonban a hírek szerint, ma véletlenül rábukkantak ennek okára, egy epilepsziás beteg kezelése közben, mikor elektromosan stimulálták az agyát. Képesek voltak ki- és bekapcsolni az agynak ezért felelős részét.

A New Scientist információi szerint, a George Washington Egyetem kutatói mély agyi elektródákkal figyelték meg az agyhullámokat, és próbálták meghatározni azt a területet, mely a rohamokat okozza a betegnél. Az egyik elektródát a claustrum rétegbe helyezték, ahogy még korábban senki sem tette, és mikor magas frekvenciájú elektromos jeleket küldtek át rajta, a páciens elvesztette eszméletét. A rohamokkal ellentétben, teste fokozatosan kezdett lelassulni, egyre halkabban beszélt, míg végül eszméletlen lett.

Ez a felfedezés megváltoztathatja az epilepsziás és más agyi betegségek gyógyítását. Igaz, még gyerekcipőben jár a kutatás, de azzal hogy tudjuk agyunk melyik része felel eszméletünkért jóval közelebb kerültünk ahhoz, hogy megértsük teljes működését.

Brain switchSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom