Connect with us

technokrata

Virágzik a streaming média: Jó lóra tett az Apple?

beats

Dotkom

Virágzik a streaming média: Jó lóra tett az Apple?

Egyre inkább “béreljük” a zenét, ahelyett hogy megvásárolnánk azt.

Míg néhány évvel ezelőtt a digitális zenevásárlás egyértelműen az albumok megvételét jelentette, addig napjainkban leginkább a streaming szolgáltatások bírnak nagy népszerűséggel. A megoldás lényege, hogy a felhasználónak elég a havi díjat kifizetnie, majd ezután azonnal hozzáfér az akár több millió dalhoz, anélkül, hogy azokért külön pénzt áldozna.

beats

Az állandó internetkapcsolatot igénylő streaming gyakorlatilag lerohanta a piacot, már emberek millió választják a zenefogyasztás ezen módját. A Nielsen által végzett felmérés szerint 2014 első félévében több mint 70 milliárd dalt streamingeltek, ez pedig 42%-kal több az előző év azonos időszakához képest. Összehasonlításképp, idén ugyan ebben az időintervallumban 13%-ot csökkent a dalvásárlások száma, albumért pedig 11%-kal kevesebben adtak pénzt.

Az Apple tehát igen jól járt a Beats-szel, hiszen a Dr. Dre nevével fémjelzett vállalat kiváló kiutat jelenthet az iTunes egyre csökkenő részesedésével keletkező gödörből. A kérdés már csak az, hogy ez a mostani lendület kitart-e a továbbiakban, vagy az Apple újra kényszerhelyzetben találja magát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek