Connect with us

technokrata

A TSA bekeményít: Vigyázzunk, nehogy a reptéren merüljön le a laptopunk!

Dotkom

A TSA bekeményít: Vigyázzunk, nehogy a reptéren merüljön le a laptopunk!

Kötelesek leszünk bekapcsolni elektronikai cikkeinket, bizonyítva ezzel, hogy valódiak.

Ha elfelejtettük volna feltölteni telefonjainkat és laptopjainkat, jobb ha nem visszük magunkkal azokat az Egyesült Államokba tartó repülőre. A TSA (Transportation Security Administration) tegnap jelentette be, hogy néhány külföldi repülőtéren felszállás előtt kötelesek leszünk bekapcsolni elektronikai cikkeinket, bizonyítva ezzel, hogy valódiak. Az ügynökség azt próbálja megelőzni, hogy a gépre olyan bombák kerüljenek, melyek elférnek egy kis eszközben, de mégis képesek hatalmas károkat okozni.

A szabály 250 külföldi repülőtéren lép majd életbe, melyek közvetlen kapcsolatban állnak USA-val. Annak ellenére, hogy nincs bizonyíték, hogy ilyen terrorcselekmény lenne készülőben, mégis megteszik ezt a biztonsági intézkedést, reményeik szerint, sok életet megmentve ezzel. Az elővigyázatosságot talán a múlt heti hír sürgette, mely az ABC News-tól érkezett, és miszerint szíriai terroristák új robbantási technológián dolgoznak. Elképzelhető, hogy a jövőben ez az előírás elterjed, és nem csak az USA-ba tartva kell figyelnünk a telefonjaink töltöttségére.

Remélhetőleg az ellenőrzés folyamata nem korlátozódik csak arra, hogy bekapcsoljuk a készülékeket, hiszen miért ne tudnák megoldani a működését egy laptopnak, amellett, hogy bomba van benne? De akkor mennyire vizsgálják meg annak helyes működését? Lehet, hogy az akksi mellett van a robbanószer, és helyette egy kisebb egység működteti a gépet. Ha jobban belegondolunk nem éppen logikus a lépés, és visszasírjuk majd az időket mikor csak a cipőinket kellett levennünk. Valamivel fejlettebb technológiát kellene egy ekkora veszély elhárítására használni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő