Connect with us

technokrata

Nekimegy a pornóiparnak a Google

googlecensored

Dotkom

Nekimegy a pornóiparnak a Google

A gyermekek védelmének érdekében a jövőben nem hirdethetnetek a pornószájtok.

A pornó meglehetősen régóta van jelen a társadalomban, az ingyenesen elérhető weboldalak előtti időszakban is rengeteg fiatal választotta a felvilágosulás ezen módját. Napjainkban azonban minden eddiginél egyszerűbb egy-egy fotósorozat vagy film megtekintése, a tonnaszám található oldalak ontják magukból az újdonságokat.

Azért, hogy a látogatók száma folyamatosan a magasban legyen, a pornószájtok is egy meglehetősen általános megoldást választottak: Hirdettek a Google AdWords-ön. A kaliforniai gyártó viszont úgy döntött, hogy a jövőben ezt nem tehetik meg, ezért egyszerűen megtiltotta a pornóval foglalkozó oldalaknak a reklámozást a szolgáltatásán keresztül.

googlecensored

Érdekesség, hogy a lépés nemcsak a pornóiparnak, de a Google-nek is káros lehet, hiszen a kaliforniai gyártó csak az elmúlt negyedév során 13,8 milliárd dollárnyi reklámbevételt ért el, ennek pedig a 90%-a az AdWords-ön keresztül folyt be. Ugyan azt nem árulták el, hogy ennek az óriási összegnek hány százaléka kötődik erotikus oldalakhoz, ám valószínűsíthető, hogy a következő negyedévi csökkenő bevétel majd választ ad erre a kérdésre is.

Általánosan elmondható, hogy bár korábban már voltak jelzések a Google-től, hogy hamarosan betiltják a pornóoldalak reklámozását, a szakmát mégis meglepetésként érte a döntés. Theo Sapoutzis, az AVN Media Network ügyvezetője például a CNBC-nek fakadt ki, hogy ők az elsők között hirdettek a szolgáltatásban, így szerintük nem ez a megfelelő lépés.

China Online Video

Alighanem a Google döntése csak a kezdet, a legtöbb nagyvállalat céljai között szerepel a pornóval kapcsolatos hivatkozások minimálisra való visszaszorítása. Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy egy-egy tinédzser számára a tiltott gyümölcs mindennél finomabb lehet, így könnyen elképzelhető, hogy a döntés pont az ellenkező hatást éri majd el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő