Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nekimegy a pornóiparnak a Google

Dotkom

Nekimegy a pornóiparnak a Google

A gyermekek védelmének érdekében a jövőben nem hirdethetnetek a pornószájtok.

A pornó meglehetősen régóta van jelen a társadalomban, az ingyenesen elérhető weboldalak előtti időszakban is rengeteg fiatal választotta a felvilágosulás ezen módját. Napjainkban azonban minden eddiginél egyszerűbb egy-egy fotósorozat vagy film megtekintése, a tonnaszám található oldalak ontják magukból az újdonságokat.

Azért, hogy a látogatók száma folyamatosan a magasban legyen, a pornószájtok is egy meglehetősen általános megoldást választottak: Hirdettek a Google AdWords-ön. A kaliforniai gyártó viszont úgy döntött, hogy a jövőben ezt nem tehetik meg, ezért egyszerűen megtiltotta a pornóval foglalkozó oldalaknak a reklámozást a szolgáltatásán keresztül.

googlecensored

Érdekesség, hogy a lépés nemcsak a pornóiparnak, de a Google-nek is káros lehet, hiszen a kaliforniai gyártó csak az elmúlt negyedév során 13,8 milliárd dollárnyi reklámbevételt ért el, ennek pedig a 90%-a az AdWords-ön keresztül folyt be. Ugyan azt nem árulták el, hogy ennek az óriási összegnek hány százaléka kötődik erotikus oldalakhoz, ám valószínűsíthető, hogy a következő negyedévi csökkenő bevétel majd választ ad erre a kérdésre is.

Általánosan elmondható, hogy bár korábban már voltak jelzések a Google-től, hogy hamarosan betiltják a pornóoldalak reklámozását, a szakmát mégis meglepetésként érte a döntés. Theo Sapoutzis, az AVN Media Network ügyvezetője például a CNBC-nek fakadt ki, hogy ők az elsők között hirdettek a szolgáltatásban, így szerintük nem ez a megfelelő lépés.

China Online Video

Alighanem a Google döntése csak a kezdet, a legtöbb nagyvállalat céljai között szerepel a pornóval kapcsolatos hivatkozások minimálisra való visszaszorítása. Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy egy-egy tinédzser számára a tiltott gyümölcs mindennél finomabb lehet, így könnyen elképzelhető, hogy a döntés pont az ellenkező hatást éri majd el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés