Connect with us

technokrata

Nem 25ezer, hanem 2,5 millió felett lesz csak Google- és Facebook-adó

GOOGLE-ACCIONES

Dotkom

Nem 25ezer, hanem 2,5 millió felett lesz csak Google- és Facebook-adó

A ma benyújtott módosító javaslat szerint 2,5 millió Ft felett lesz adóköteles a nagy hirdetési hálózatokon elköltött pénz.

Mint azt ma reggeli cikkünkben megírtuk, L. Simon László módosító javaslata szerint a 25 ezer feletti Facebookos és Google-ös reklámköltések után a hirdetőnek kellett volna bizonyítani, hogy a nagy cégek befizették utána az adót, ennek híján mindenki maga fizethetett volna az államkasszába.

A pár órája megjelent módosítás a 25.000 Ft-os határt 2.500.000 Ft-os határra emelte, mely azt jelenti, hogy a hirdetők csak a 2,5 millió Ft feletti költések után kötelesek a 20%-ért anyagi felelősséget vállalni, amennyiben annak befizetését nem igazolja feléjük a Google, vagy a Facebook. A módosító javasltnak köszönhetően ugyan a kormány még mindig szemet hunyna afelett, hogy az ilyen módon elköltött pénzek fele is akár külföldre vándorolhat, ellenben legalább a kisvállalkozókat nem terheli újabb fizetési kötelezettség. Az ügynökségek azonban mindenképp elszenvedői lehetnek az új módosító javaslatnak, persze csak akkor, ha ezekután ne jutna bárkinek az eszébe külföldi ügynökségekkel bonyolítani az ilyen kampányokat. Ami egyébként sokszor amúgy is logikusnak is tűnhet: a külföldi, több megrendelőt, céget tömörítő ügynökségeken keresztül ugyanis jobb árakon is hirdethetnek a hirdetők, tehát a megoldás így sem az eredeti problémát oldja meg, hanem sokkal inkább ad-hoc jelleggel ad választ a média által is felkapott témára.

GOOGLE-ACCIONESSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek