Connect with us

technokrata

Szevasztok, Technokraták!

workplace-innovation

Dotkom

Szevasztok, Technokraták!

Július 1-jétől a WikiTech Technokrata néven folytatja munkáját. A névváltással együtt a portál koncepciója és szerkesztői gárdája is megújul.

A 2011. áprilisában indult WikiTech-kel az ekkortájt kirobbanó Wikileaks adatvédelmi botrányok köré építkezve indultunk útnak azzal a céllal, hogy a haladó szellemű tech-rajongó felhasználók számára elsődleges információforrássá váljunk. Tervünk részben sikerült: alig három év alatt az egyik legismertebb kisgárdás tech portállá nőttük ki magunkat, melyért úgy munkatársainknak, mint olvasóinknak is köszönet jár.

Eljött azonban az idő: változnunk, változtatnunk kell. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk magunkat újradefiniálni, természetesen kellően komolyan véve azon olvasótábor igényeit, akik napi szinten olvasnak bennünket. Úgy döntöttünk, hogy a névváltással egyszer s mint bevalljuk: hiszünk abban, hogy a nem létezik önmagában technológiai evolúció, hanem a tech innováció a gazdaság és az emberiség alapvető mozgatórugója már egy ideje és lesz is a következő évtizedekben. Ennek köszönhetően mától nemcsak a kütyümániásoknak, hanem az innovációt szem előtt tartva a kütyük és az azokat kiszolgáló technológia gazdasági hatásait is figyelve próbálunk új megközelítéseket közvetíteni mától, immáron Technokrata néven.

workplace-innovation

A név – és koncepcióváltás természetesen nem múlhat el új arcok nélkül sem: habár a portál vezető szerkesztője továbbra is Schmidtka Zoltán marad, jelentős mértékben növeltük a külső munkatársak számát, melynek köszönhetően több, egyedibb és új megközelítésű téma kap majd helyet a portálon. Újdonság továbbá, hogy a portálon a munkát a vezető szerkesztő mellett egy vadonatúj szerkesztőbizottság is kontrollálja. A szerkesztőbizottság tagjai Varga G. Gábor, a Népszabadság újságírója, Halaska Gábor, a Figyelő rovatvezetője, újságíró és Dén Mátyás András, a Technokrata Magazint kiadó Opinion Leaders ügyvezetője.

De kik azok a Technokraták?

Technokratáknak azon véleményvezérek hívjuk, akik – legyen az egy kütyü, vagy bármilyen termék – mindig mindenből a legjobbat szeretnék. A perfekcionizmusu(n)k nem csak materializálva, hanem saját teljesítményükben is nyomon követhető: a legjobbra való törekvés saját magu(n)kra vonatkozóan is alapvető elvárás. Mindemellett a Technokraták fogyasztásaikban is tudatosak, a legjobbra való törekvés nemcsak minőségi és teljesítmény mutatókban, hanem környezettudatosságu(n)kban is nyomon követhető. A Technokraták nem vesznek meg felesleges cuccokat, vagy ha mégis, akkor már akkor tudják, hogy az kié lesz a következő körben. A Technokraták hiszik, hogy az önmegvalósítás maga az innováció, a Maslow-piramis pedig az égig ér. A Technokraták a pénzükkel szavaznak. A Technokraták mától a Technokratát olvassák.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek