Connect with us

technokrata

Szevasztok, Technokraták!

workplace-innovation

Dotkom

Szevasztok, Technokraták!

Július 1-jétől a WikiTech Technokrata néven folytatja munkáját. A névváltással együtt a portál koncepciója és szerkesztői gárdája is megújul.

A 2011. áprilisában indult WikiTech-kel az ekkortájt kirobbanó Wikileaks adatvédelmi botrányok köré építkezve indultunk útnak azzal a céllal, hogy a haladó szellemű tech-rajongó felhasználók számára elsődleges információforrássá váljunk. Tervünk részben sikerült: alig három év alatt az egyik legismertebb kisgárdás tech portállá nőttük ki magunkat, melyért úgy munkatársainknak, mint olvasóinknak is köszönet jár.

Eljött azonban az idő: változnunk, változtatnunk kell. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk magunkat újradefiniálni, természetesen kellően komolyan véve azon olvasótábor igényeit, akik napi szinten olvasnak bennünket. Úgy döntöttünk, hogy a névváltással egyszer s mint bevalljuk: hiszünk abban, hogy a nem létezik önmagában technológiai evolúció, hanem a tech innováció a gazdaság és az emberiség alapvető mozgatórugója már egy ideje és lesz is a következő évtizedekben. Ennek köszönhetően mától nemcsak a kütyümániásoknak, hanem az innovációt szem előtt tartva a kütyük és az azokat kiszolgáló technológia gazdasági hatásait is figyelve próbálunk új megközelítéseket közvetíteni mától, immáron Technokrata néven.

workplace-innovation

A név – és koncepcióváltás természetesen nem múlhat el új arcok nélkül sem: habár a portál vezető szerkesztője továbbra is Schmidtka Zoltán marad, jelentős mértékben növeltük a külső munkatársak számát, melynek köszönhetően több, egyedibb és új megközelítésű téma kap majd helyet a portálon. Újdonság továbbá, hogy a portálon a munkát a vezető szerkesztő mellett egy vadonatúj szerkesztőbizottság is kontrollálja. A szerkesztőbizottság tagjai Varga G. Gábor, a Népszabadság újságírója, Halaska Gábor, a Figyelő rovatvezetője, újságíró és Dén Mátyás András, a Technokrata Magazint kiadó Opinion Leaders ügyvezetője.

De kik azok a Technokraták?

Technokratáknak azon véleményvezérek hívjuk, akik – legyen az egy kütyü, vagy bármilyen termék – mindig mindenből a legjobbat szeretnék. A perfekcionizmusu(n)k nem csak materializálva, hanem saját teljesítményükben is nyomon követhető: a legjobbra való törekvés saját magu(n)kra vonatkozóan is alapvető elvárás. Mindemellett a Technokraták fogyasztásaikban is tudatosak, a legjobbra való törekvés nemcsak minőségi és teljesítmény mutatókban, hanem környezettudatosságu(n)kban is nyomon követhető. A Technokraták nem vesznek meg felesleges cuccokat, vagy ha mégis, akkor már akkor tudják, hogy az kié lesz a következő körben. A Technokraták hiszik, hogy az önmegvalósítás maga az innováció, a Maslow-piramis pedig az égig ér. A Technokraták a pénzükkel szavaznak. A Technokraták mától a Technokratát olvassák.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő