Connect with us

technokrata

Hivatalos: Az Apple felvásárolta a Beats-et!

beatsfelvasar

Dotkom

Hivatalos: Az Apple felvásárolta a Beats-et!

Élete legnagyobb felvásárlásán van túl a kaliforniai vállalat.

Tegnap éjszaka hivatalosan is bejelentette az Apple, hogy 3 milliárd dollárért felvásárolta a prémium fejhallgatóiról ismerté vált Beats Electronics-ot. A felvásárlás ténye egyáltalán nem új, néhány héttel ezelőtt, a New York Times robbantotta a bombát, miszerint a kaliforniai gyártó meglepő lépésre szánta el magát. Akkor 3,2 milliárd dolláros üzletről szóltak a hírek, a mostani bejelentés alapján viszont 200 millió dollárt “lealkudott” az Apple, így a számla 3 milliárd dollárról szól.

beatsfelvasar

A lépéssel nemcsak a prémium fej- és fülhallgatók de a Beats Music névre keresztelt streaming szolgáltatás is a kaliforniai gyártóhoz kerül. Ezzel egy időben csatlakozik az Apple igazgatótanácsához Dr. Dre és a másik alapító, Jimmy Iovine is. Ez egyben azt is jelenti, hogy Iovine elhagyja az Interscope Records-ot is, melynek több évtizede volt a vezetője.

A felvásárlás várhatóan szeptemberben zárul majd le, ekkor 2,6 milliárd dollárnyi kézpénzt és 400 millió részvényt fizet az Apple a Beats-ért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom