Connect with us

technokrata

Rekordot döntött a magyar applikáció

59214_439860489437779_853616589_n

Dotkom

Rekordot döntött a magyar applikáció

Rövid idő alatt nagy sikert ért el a Click 4 Skill, ugyanis fél évvel a bemutatkozása után már 15.000-nél többen töltötték le a magyar fejlesztésű nyelvoktató programot telefonra vagy asztali számítógépre.

A szoftver evolúciója tovább folytatódik: május végétől már Windows Phone-on is elérhető az applikáció, s az angol nyelvet követően hamarosan németül is tanulhatunk a segítségével. Az angolul beszélő külföldiek számára pedig a magyar nyelv elsajátítását teszi könnyebbé és szórakoztatóbbá a Click 4 Skill.

Egyedi fejlesztésű nyelvoktató programmal lépett piacra tavaly decemberben a Mobilport Kft. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak ötletén alapuló alkalmazás dinamikus, s kötetlen nyelvtanulási folyamatot biztosít magyarról angolra a tanulni vágyóknak. A program röviddel hivatalos bemutatkozása után nagy sikert ért el: fél év alatt ugyanis 15.000-nél többen töltötték le az applikációt, mely hamarosan már négy operációs rendszeren lesz elérhető. Elsőként az Andoridra, majd az iOS-re fejlesztett változatok voltak használhatóak, ezután készült el a program webes alkalmazása. Május végétől már a Windows Phone-ra optimalizált verzió is letölthető, így még több telefonra telepíthető a szoftver. E fejlesztéssel párhuzamosan egyszerűsödik, s ezáltal gyorsul a program használata: a feladatok során a szavak behúzása helyett kattintással illeszthetjük be a megoldásokat.59214_439860489437779_853616589_n

 

A program fejlődése nem állt meg, hamarosan újabb nyelvekkel bővül a szoftver. Május végén mutatkozik be a Click Hungarian, amely az angol anyanyelvűeket segíti majd abban, hogy magyarul tanuljanak. Várhatóan ősszel készül el a német változat is, az első felvételek ellenőrzését már megkezdte a cég.

A Mobilport Kft. a tavasz folyamán egy iskolai nyelvtanuló akciót is hirdetett, s az “Adjunk álmokat gyermekeinknek” programmal összefogva, társadalmi felelősségvállalás keretében nyelvoktató programokat ajánlott fel magyarországi iskoláknak. A jelentkező intézmények 10-10 programkulcsot kapnak, s az ott tanuló diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a Click 4 Skill segítségével tanuljanak angolul. A cég egyúttal egy iskolák közötti, fél éven át tartó versenyt is meghirdetett, a programban legjobb eredményt elérők értékes ajándékokat nyerhetnek. “A társadalmi felelősségvállalás vállalatunk számára kiemelt fontosságú, azonban a hagyományos támogatások helyett inkább olyan lehetőségeket keresünk, melyek nem kizárólag materiális jellegűek. A nyelvoktató programokkal kézzel fogható nyelvtudást szerezhetnek a programban részt vevő diákok, akik a későbbiekben is kamatoztathatják e képességet” – mondta el Havasi Zoltán, a Click 4 Skill feltalálója. “Jelenleg 150-200 iskolában zajlik már a verseny, hosszútávon az lenne a cél, hogy az országban minél több oktatási intézményében használják fejlesztésünket” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd