Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyedi megoldással lép piacra az Oriana

Dotkom

Egyedi megoldással lép piacra az Oriana

Megfelezi az üzleti alkalmazások fejlesztési költségét és idejét az Oriana technológiája.

A magyar tulajdonú, tavaly 100% feletti árbevétel-növekedést elért Oriana Kft. egy új, egyedi megoldással mutatkozik be az üzleti alkalmazásfejlesztési piacon. A vállalat technológiájával minden eddiginél gyorsabban fejleszthetők a dobozos célszoftvereknél személyre szabottabb, rugalmasabb, de az egyedi fejlesztéseknél akár 50%-kal olcsóbb üzleti alkalmazások.

Piaci háttér

Szakértői előrejelzések szerint a business process management (BPM) alkalmazások piaca 2016-ig évente átlagosan 14 százalékkal növekszik1. Az átláthatóbb és hatékonyabb működés érdekében egyre több vállalatnál lenne igény üzleti alkalmazások iránt, azonban az egyedi fejlesztések kockázatai és magas költségei eddig sok céget visszatartottak az ilyen beruházásoktól. A másik opció a kötött funkcionalitású célszoftverek használata volt, amelyek viszont egyáltalán nem vagy csak nehezen alakíthatók, és nem is alkalmasak minden feladatra.

Oriana_EffectorMotor_abra

Az Oriana technológiája

Az Oriana megoldása egy teljesen új megközelítést képvisel, és jelentősen átalakítja az alkalmazásfejlesztési piacot. A technológia alapja az egyedi fejlesztésű Effector alapmotor, egy funkcióban gazdag és folyamatosan fejlődő platform. A motorra épülnek rá előre programozott modulok, az úgynevezett alapsémák. Ezekből állnak össze a kész üzleti alkalmazásminták, amelyek olyan tipikus üzleti problémákra kínálnak megoldást, mint például CRM, ügyfélszolgálat, termeléskövetés, projektmenedzsment vagy pályázatkezelés. Egy üzleti problémával szembesülő vállalat már kész alkalmazásmintákból válogathat, amelyet a szintén előre lefejlesztett alapsémákkal lehet teljes mértékben testre szabni az egyéni igényei szerint.

Egyedi szoftverfejlesztési módszertan

„Mire az ügyfélben felmerül az igény egy üzleti alkalmazás iránt, addigra a fejlesztés 60-70 százaléka már meg is történt, hiszen kész üzleti alkalmazásminták állnak a rendelkezésére. Egyedi, prototípus alapú fejlesztési módszertanunk segítségével rögtön az első konzultáció után láthatja a saját alkalmazásának próbaverzióját, így pontosan tudja, hogy mire mond igent. Ezzel a módszerrel az egyedi fejlesztéssel megegyező funkcionalitású, 100%-ban személyre szabott szoftvert tudunk kínálni közel feleannyi idő alatt, és jóval alacsonyabb áron” – mondta Kovács Péter, az Oriana Kft. ügyvezető igazgatója.

Oriana_Okoszisztema_abra

Az Oriana világa – egy tudásmegosztáson alapuló közösség

Mivel a technológia nyílt XML szabványon alapul, ezért a vállalatok szabadon módosíthatnak az alkalmazásukon, és akár saját maguk is fejleszthetnek további sémákat. Az Oriana egy új alkalmazásfejlesztési ökoszisztémát épít, amelyben az ügyfelek és a viszonteladó partnerek hozzáférhetnek az alapsémákhoz és alkalmazásmintákhoz, és felhasználhatják azokat saját fejlesztéseik során. Az ökoszisztéma koncepciójának köszönhetően az alapsémák és az üzleti alkalmazásminták gyűjteménye folyamatosan bővül, hiszen az ügyfelek és a partnerek saját fejlesztéseiket is elérhetővé tehetik a közösség számára. Az ügyfelek szabadon dönthetnek arról is, hogy melyik viszonteladó partnerrel szeretnének együttműködni.

Értékesítői hálózatbővítés a nemzetközi terjeszkedés érdekében

Az Oriana üzleti partnerek csatlakozását is várja, akik különböző módokon profitálhatnak az együttműködésből: értékesíthetik az Effector motort licenc vagy jutalék alapon, vagy az Effectort használva fejleszthetnek saját terméket akár itthon vagy külföldön is. Az Oriana partneri hálózatának kiépítése már folyamatban van Csehországban, Németországban és Lengyelországban, idén a vállalat pedig még több országban lép majd be az alkalmazásfejlesztési piacra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés