Connect with us

technokrata

Bajban van a Sony

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Dotkom

Bajban van a Sony

Nehéz időszakon van túl a japán vállalat, ám még nincs minden veszve.

Továbbra sem tudott kimászni a gödörből a Sony. A japán vállalat közzétette a 2013-as üzleti évre vonatkozó jelentését (mely március 31-én ért véget), az adatokból pedig továbbra sem sok jó szűrődik ki. Az elmúlt időszakban 1,25 milliárd dolláros nettó veszteség mellett 257 millió dolláros üzleti eredményt ért el. Az értékesítés forgalma pedig 75,4 milliárd dollár volt.

A gyengélkedés oka elsősorban az erősödő jen, hiszen a japán vállalat több területen is növelni tudta a befolyását. Az előző évhez képest ugyanis 14,3%-kal nőttek az eladások, mely leginkább az egyre népszerűbb Xperia modelleknek és persze a Playstation 4-nek köszönhető. Nem meglepő tehát, hogy a mobil divízió 29,6%-kal több bevételt ért el az előző évhez képest, míg a játék üzletág 38,5%-kal  múlta felül a 2012-es adatokat.

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

A Sony szerint a mobil üzletág önmagában már profitot termelt, ám a már értékesített Vaio részleg miatt még negatív a mérleg. A digitális kamerák tartották a szintet, hiszen 2%-os visszaesést tapasztalhatott a Sony ezen a területen, a televíziós részleg viszont rendesen lekörözte az előző évet, hála a “nagyértékű” sikermodelleknek.

Elmondható, hogy a veszteség elsősorban a szerkezeti átszervezések miatt lett ekkora, a Sony korábbi előrejelzéseiben még 295 millió dolláros nettó profitot várt. Az biztos, hogy az átszervezések közel sem értek még véget, május 22-én ugyanis egy újabb hosszú távú terv készül a Kazuo Hirai a japán vállalat feje. Bár még semmit nem tudunk erről a tervről, Hirai az elmúlt időszakban sikerre vitte a One Sony programot, így valószínű, hogy ennek a folytatásáról hull majd le a lepel.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd