Connect with us

Operaház a nappaliban

Curved_UHD(U9000)_Front_

Dotkom

Operaház a nappaliban

UHD-felbontásban közvetíti a Bécsi Állami Operaház előadásait a Samsung.

A Samsung és a Bécsi Állami Operaház olyan egyedülálló megállapodást kötött, melynek keretében a társulat idei legnépszerűbb előadásait 4K-s, más néven UHD felbontásban, élő internetes közvetítéssel világszerte bárki elérheti Samsung UHD televízióin keresztül. Az első UHD-s élő közvetítés szerdán debütált Verdi Nabucco előadásával, melynek főszerepét a híres spanyol operaénekes, Plácido Domingo játszotta.

Az Ultra HD TV megjelenése új korszakot nyitott a televíziózás világában. A Samsung UHD televíziói négyszer nagyobb felbontást kínálnak, mint a Full HD, így a képek minden egyes összetett és bonyolult részlete tisztábban látható a képernyőn, mint korábban bármikor. Az UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le.

Nabucco_4

„A Samsung minden egyes készülékével arra törekszik, hogy a felhasználók számára olyan élményt nyújtson, ami egyedi és megismételhetetlen. Az operaelőadások közvetítésével mindezt egy újabb szintre emeljük, hiszen kombináljuk a klasszikus darabokat a prémium kép- és hangminőséggel, az ívelt TV-k dizájnjáról és smart funkcióiról nem is beszélve – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Az együttműködés révén a hazai közönség remek, nagysikerű darabokat láthat, ráadásul mindezeket a saját nappalijában élvezheti.

A Bécsi Állami Operaházzal kötött együttműködés így nemcsak az Ultra HD tartalmak szempontjából jelent előrelépést, de az opera szerelmesei számára is egy exkluzív és nem utolsósorban kényelmes megoldást kínál. Az élő közvetítést kizárólag az interneten keresztül továbbítják majd, a program megtekintéséhez külön erre a célra készített alkalmazást a Samsung, mely a tévék menüjéből könnyedén elérhető. A távoli földrészeken, más időzónákban élő felhasználók is kényelmesebben bekapcsolódhatnak az előadásokba, ugyanis időzónánként késleltetett közvetítést is lehet választani.

Curved_UHD(U9000)_Front_

Az Operaház éves szinten megközelítőleg 40 élő internetes közvetítést sugároz, és a 2014/15-ös repertoár szinte teljes műsorválasztéka elérhető lesz, előadásonként 14 euróért. A Samsung UHD TV-ken azonban a vásárlást követő egy évig ingyenesen nézhetőek a közvetítések.

Jelenleg elérhető UHD modellek:

Ívelt UHD TV-k:

HU8500 65” és 55”-os méretben

HU8200 55” és 65”-os méretben

Síkképernyős UHD TV-k:

S9 85”-os méretben

HU7500 65”, 55” és 48”-os méretben

HU6900 40” és 50”-os méretben

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő