Connect with us

Rendhagyó informatikai konferencia a Zeneakadémián

it2

Dotkom

Rendhagyó informatikai konferencia a Zeneakadémián

Rendhagyó rendezvény házigazdája volt május 7-én a megújult Zeneakadémia: az elmúlt egy év legkülönlegesebb vezeték nélküli hálózati beruházásait mutatták be maguk az üzemeltető felhasználók az érdeklődőknek.

A száraz előadások helyett az impozáns Solti György termet megtöltő vendégek megismerhették a Zeneakadémia, a Wigner Jenő Kutatóközpont vagy éppen a Bárdi Autó informatikusainak sok szempontból különleges, kihívásokkal teli életét – zenei áthallásokkal.

A Zeneakadémia 2013 októberében zárult felújítása egy jövőbe mutató hálózat kialakítását is magába foglalta. Erre büszkén hívta meg Kuti Sándor informatikai vezető – maga is korábbi Zeneakadémia növendék – szakmabeli társait egy rendhagyó délelőttre a D-Link, a T-Systems és a TE Connectivity támogatásával.

it1

A vendégeket Kuti Sándor mellett Huba Jenő a Wigner Központ témavezetője és Kiss Zoltán, a Bárdi Autó informatikai igazgatója vezette végig egy közel fél évszázados informatikai időutazáson, hogy a végén ne is a jelenbe, hanem a jövőbe érkezzenek meg. A jó hangulatról az előadók komolyzenei kötődését bemutató pillanatok gondoskodtak.

Az előadások végeztével Kuti Sándor vezette körbe a vendégeket a Zeneakadémia épületében egy sajátos, az informatikai fejlesztéseket is bemutató túrára, melynek különleges pillanata volt az informatikai vezető Pat Metheny feldolgozása a Steinway zongorán.

it2

„Hiány van ma olyan rendezvényekből, ahol a gyártók magukat háttérbe szorítva sikeres projektjeik felhasználóit támogatják, meséljék el ők, honnan hova jutottak fejlesztéseikkel. Milyen nehézségekkel szembesültek és hogyan oldották meg ezeket. A User Certified kezdeményezéssel szeretnénk egy olyan sorozat támogatói lenni, ahol félévről félévre a legnagyobb beruházásokat maguk a felhasználók mutatják be – hiszen ez a mi munkánk hiteles tanúsítványa is.” – foglalta össze Ebinger Norbert, az User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferenciát tető alá hozó D-Link Magyarország képviselet vezetője.

A sikeres kezdetet követően már az őszi esemény tervezése is megindult, melynek helyszíne a nemrégiben átadott Debreceni Stadion lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő