Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két magyar versenyző a Design Lab második fordulójában

Dotkom

Két magyar versenyző a Design Lab második fordulójában

Közönségszavazás is dönt a továbbjutókról.

Két magyar koncepció is versenyben maradt a 2014-es Electrolux Design Lab pályázat második fordulójában. Kovács Apor és Koczka Kristóf pályamunkái a legjobb 100+ kreatív ötlet között szerepelnek, amelyeket a 74 országból beküldött, több mint 1700 pályamű közül választott ki a szakmai zsűri. A magyar versenyzők továbbjutását május 16-ig az electroluxdesignlab.com oldalon leadott szavazattal a hazai közönség is segítheti.

Összesen 43 ország képviselteti magát az Electrolux Design Lab formatervezői pályázat második fordulójában. A szakmai zsűri a nevezések közül 100+ koncepciót választott ki, amelyek versenyben vannak az 5000 euró összegű fődíjért és az Electrolux globális tervezőközpontjában eltölthető hat hónapos fizetett gyakornoki pozíció elnyeréséért.

Kovács Apor textilápolás kategóriában indult a versenyen. Koncepciója a környezettudatosság és a divatos öltözködés iránti vágy együtteséből építkezik. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készít nekünk saját igényeinkre szabott ruhadarabokat.

Koczka Kristóf a kulináris élvezetek kategóriát választotta. A SPIC= nevet kapott koncepciója egy egészen új módon járulna hozzá az egészséges és tudatos táplálkozáshoz. Terve egy intelligens bioszférát hoz létre otthonunkban, mely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, így termesztve meg azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van. Mindkét versenyző a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója.

Electrolux_DesignLab_logo

A Design Lab verseny most következő szakaszában a szakmai zsűri és a közönség szavazata dönt a továbbjutókról. A közönség május 16-áig szavazhat a legjobb pályamunkákra, szavazataik alapján 10 fő kap esélyt az újabb megmérettetésre. A zsűri május 19-én jelenti be, hogy melyik 70+ koncepció jut tovább a harmadik fordulóba.

Szavazatával mától bárki segítheti a magyar pályázók továbbjutását az alábbi linkeken:

Kovács Apor koncepciója: http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=565

Koczka Kristóf koncepciója: http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=6689

A 2014-es Electrolux Design Lab verseny „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várta a kreatív ötleteket. Az 1700 nevező kulináris élvezetek, textilápolás és levegőtisztítás témakörökben pályázhatott. Koncepcióikkal azt kellett megmutatniuk, hogy az egészséges életmódot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva milyen háztartási eszközökkel tennék stílusossá és kényelmessé a jövő emberének otthonát.

A nevezések lezárását követően a verseny szakaszokban zajlik tovább egészen a novemberi döntőig. Az egyes szakaszokban a szakértő zsűri véleménye és közönség szavazatai alapján választják ki a továbbjutókat. A fődíj mellett a második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

Az Electrolux Design Lab lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. Az elmúlt években több eredményesen szereplő magyar fiatal ötleteit ismerhette meg a szakma és a közönség. A 2013-as évben Csernátony Fanni a legjobb 20 közé jutott SEAbreeze koncepciójával, 2011-ben Miklósi Ádám sous-vide sütője a döntős 8 versenyző között szerepelt, 2007-ben pedig Szabó Levente formabontó mosógép koncepciójával megnyerte a versenyt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés