Connect with us

technokrata

Már nem Gates a Microsoft legnagyobb részvényese

bill-gates-640x426

Dotkom

Már nem Gates a Microsoft legnagyobb részvényese

Már Steve Ballmer vette át a vezető helyet.

Tovább folytatja részvényeinek értékesítését Bill Gates. A Microsoft alapítója az elmúlt 12 évben már 80 milliónyi részvényen adott túl, legutóbb pedig áprilisban értékesített egy  4,6 milliós csomagot. Gates ezzel már nem a cég legnagyobb részvényese, hiszen így már Steve Ballmer vette át az első helyet. Szégyenkezésre azért nincs ok, hiszen a korábbi ügyvezető még így is 330,1 millió részvényt birtokol, mely alig kevesebb Ballmer 333 millió darabjánál.

bill-gates-640x426

A jelek ugyanakkor egyértelműen arra mutatnak, hogy Gates tovább folytatja ezt a tendenciát és néhány éven belül, ha nem is teljesen, de kiszáll a Microsoft részvényesek közül. A szoftveróriást 2000-ig vezető Gates pozíciói Satya Nadella “megérkezésével” rendültek meg igazán, hiszen már nem elnöke az igazgatótanácsnak sem, csak technológiai tanácsadóként dolgozik a cég kötelékében.

Aggodalomra azért nincs ok, hiszen Bill Gates továbbra is a világ leggazdagabb embere, vagyona jelenleg 76 milliárd dollár. Ebből az összegből már 28 milliárdot helyezett át az általa vezetett Bill & Melinda Gates alapítványnak, melynek ideje több mint kétharmadát szenteli.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom