Connect with us

technokrata

Brutális kütyü készül a kerékpártolvajok ellen

Furto bicicletta-3

Dotkom

Brutális kütyü készül a kerékpártolvajok ellen

Igen hasznos megoldást mutattak be a Tolvajkergetők. A biciklitolvajok elkapására összeállt csapat most egy minden eddiginél fejlettebb SpyBike-ra hívta fel a figyelmet, melynek segítségével szinte lehetetlenné válik egy-egy kerékpár eltulajdonítása. A készülék ugyanis már a bicikli megmozdítására jelez, így azonnal tudomást szerezhetünk a készülő cselekményről.

Üléscsőbe épített biciklis jeladóra hívta fel a figyelmet a Tolvajkergetők csapata. A SpyBike legújabb verziója a korábbi kiadással ellentétben ugyanis már nem a kormánycsőben, hanem az üléscsőben foglal helyet, így ellopása minden eddiginél komolyabb kihívást jelent az enyveskezű tolvajok számára. A különböző méretű biciklik miatt háromféle csővel lesz rendelhető a szerkezet, ezekben pedig egy 5700 mAh-es akkumulátort is találunk, mely gyakorlatilag 1 évre elengedő energiát biztosít. Összehasonlításképp az előd 700 mAh-es egysége maximum 3 hétig bírta.

Furto bicicletta-3

A csőben teljesen új jeladó is helyet kap, az uBlox nevű egység A-GPS és GLONASS támogatással is fel lesz vértezve, így gyakorlatilag azonnal “képben lesz” a helyzetét illetően. A biztonságot szolgálja a Bluetooth chip is, segítségével a SpyBike le tudja ellenőrizni, hogy a gazdája által párosított okostelefon a közelben tartózkodik-e, ha pedig a készülék hiányát véli felfedezni, azonnal riaszt. Természetesen nem maradt ki az okostelefon támogatás sem, a Tolvajkergetők csapata által fejlesztett szoftver valós időben mutatja nekünk a biciklink helyzetét. Jó hír, hogy rajtaütés esetén bizonyító erejű információkkal is szolgálhatunk majd a rendőrség számára, hiszen a készülék mikrofonnal és hangfelvevővel is fel lesz szerelve, ennek segítségével pedig leleplezhetővé válik a hazugságát bizonygató elkövető. Azért, hogy sose veszítsük “szem elől” a kerékpárunkat, a mobilinternet-képes, várhatóan 50 ezer forint körüli áron piacra kerülő SpyBike tartozéka lesz egy SIM kártya is, mely PayPal segítségével tölthető és az egész világon működik.

Bike-theft-in-London-002

Extra tartozékként megjelenik a SpyBeacon is, a körülbelül 10 ezer forintba kerülő , 1 W teljesítményű rádiós jeladót elég a SpyBike-ba beépíteni. Segítségével körülbelül 1 kilométeres körzetben válik “érzékelhetővé” szeretett eszközünk, így még komolyabb blokkolások esetén is mód marad a megtalálására. Kétféle vevőegység is piacra kerül, a LED-del felszerelt verzió elsősorban a felhasználói igények kielégítésére szolgál, míg a profibb, LCD képernyős megoldás a bűnelkövetők kereséséhez nyújt majd segítséget.

A szeptember körül érkező SpyBike mellett a szerényebb pénztárcával rendelkezők számára is létezik megoldás, a jelenleg továbbfejlesztés alatt álló SpyLamp ugyanis 30 ezer forint körüli áron kerül majd a boltok polcaira. Funkcióit tekintve nem tapasztalhatunk nagy változást, egyedül a hangfelvétel képessége került ki a repertoárból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő