Connect with us

Brutális kütyü készül a kerékpártolvajok ellen

Furto bicicletta-3

Dotkom

Brutális kütyü készül a kerékpártolvajok ellen

Igen hasznos megoldást mutattak be a Tolvajkergetők. A biciklitolvajok elkapására összeállt csapat most egy minden eddiginél fejlettebb SpyBike-ra hívta fel a figyelmet, melynek segítségével szinte lehetetlenné válik egy-egy kerékpár eltulajdonítása. A készülék ugyanis már a bicikli megmozdítására jelez, így azonnal tudomást szerezhetünk a készülő cselekményről.

Üléscsőbe épített biciklis jeladóra hívta fel a figyelmet a Tolvajkergetők csapata. A SpyBike legújabb verziója a korábbi kiadással ellentétben ugyanis már nem a kormánycsőben, hanem az üléscsőben foglal helyet, így ellopása minden eddiginél komolyabb kihívást jelent az enyveskezű tolvajok számára. A különböző méretű biciklik miatt háromféle csővel lesz rendelhető a szerkezet, ezekben pedig egy 5700 mAh-es akkumulátort is találunk, mely gyakorlatilag 1 évre elengedő energiát biztosít. Összehasonlításképp az előd 700 mAh-es egysége maximum 3 hétig bírta.

Furto bicicletta-3

A csőben teljesen új jeladó is helyet kap, az uBlox nevű egység A-GPS és GLONASS támogatással is fel lesz vértezve, így gyakorlatilag azonnal “képben lesz” a helyzetét illetően. A biztonságot szolgálja a Bluetooth chip is, segítségével a SpyBike le tudja ellenőrizni, hogy a gazdája által párosított okostelefon a közelben tartózkodik-e, ha pedig a készülék hiányát véli felfedezni, azonnal riaszt. Természetesen nem maradt ki az okostelefon támogatás sem, a Tolvajkergetők csapata által fejlesztett szoftver valós időben mutatja nekünk a biciklink helyzetét. Jó hír, hogy rajtaütés esetén bizonyító erejű információkkal is szolgálhatunk majd a rendőrség számára, hiszen a készülék mikrofonnal és hangfelvevővel is fel lesz szerelve, ennek segítségével pedig leleplezhetővé válik a hazugságát bizonygató elkövető. Azért, hogy sose veszítsük “szem elől” a kerékpárunkat, a mobilinternet-képes, várhatóan 50 ezer forint körüli áron piacra kerülő SpyBike tartozéka lesz egy SIM kártya is, mely PayPal segítségével tölthető és az egész világon működik.

Bike-theft-in-London-002

Extra tartozékként megjelenik a SpyBeacon is, a körülbelül 10 ezer forintba kerülő , 1 W teljesítményű rádiós jeladót elég a SpyBike-ba beépíteni. Segítségével körülbelül 1 kilométeres körzetben válik “érzékelhetővé” szeretett eszközünk, így még komolyabb blokkolások esetén is mód marad a megtalálására. Kétféle vevőegység is piacra kerül, a LED-del felszerelt verzió elsősorban a felhasználói igények kielégítésére szolgál, míg a profibb, LCD képernyős megoldás a bűnelkövetők kereséséhez nyújt majd segítséget.

A szeptember körül érkező SpyBike mellett a szerényebb pénztárcával rendelkezők számára is létezik megoldás, a jelenleg továbbfejlesztés alatt álló SpyLamp ugyanis 30 ezer forint körüli áron kerül majd a boltok polcaira. Funkcióit tekintve nem tapasztalhatunk nagy változást, egyedül a hangfelvétel képessége került ki a repertoárból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő