Connect with us

technokrata

Az EU visszaszorítaná a szabadalmi háborúkat

File picture of European Union member states' flags in front of the building of the European Parliament in Strasbourg

Dotkom

Az EU visszaszorítaná a szabadalmi háborúkat

Elegük lett az állandó csatározásokból.

Egyre inkább kínossá válnak a napjainkban zajló szabadalmi háborúk, melyek során a gyártók a legapróbb bolhából is képesek elefántot csinálni, a remélt profit érdekében. Az Európai Bizottság a legújabb, Apple kontra Motorola ügy tárgyalása után jelentette be, hogy a jövőben véget vetnek az efféle harcoknak.

File picture of European Union member states' flags in front of the building of the European Parliament in Strasbourg

A Bizottság tervezete szerint ugyanis ezután nem pereskedhetne szabadalmi ügyekben két olyan vállalat, mely már korábban egyezségre jutott egymással, márpedig ez gyakorlatilag az összes, ma ismertebb gyártónak megtiltja az egymással való csatározást. Jaoquin Almunia az Európai Bizottság trösztellenes vizsgálatait irányító szervezetének vezetője szerint a fogyasztók számára rendkívül károsak az ilyen csatározások és bár fontos, hogy a szabadalmak tulajdonosai kellő mértékben kártalanítva legyenek, a technológiai ipar ésszerű fejlesztéseinél nem szabad efféle korlátozásokat használni.

Ha elfogadja a Bizottság a tervezetet, az precedens értékű lehet, így az Unió területéről rövidesen eltűnnének a szabadalmi perek. Érdekesség, hogy jelenleg az Európai Unió területén 10 országban harcol egymással az Apple és a Samsung, így a döntés értelmében kénytelenek lennének máshol folytatni a háborút.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle