Connect with us

technokrata

Sikeres negyedéven van túl az Apple

apple_logo

Dotkom

Sikeres negyedéven van túl az Apple

Növelték a profitjukat az előző év azonos időszakához képest.

Közzétette a Q2-es időszakról szóló jelentését az Apple. A kaliforniai gyártó hagyományosan elcsúsztatva számolja az időszakokat, így senkit ne lepjen meg, hogy ez valójában 2014 első negyedéve. Amennyire furcsán számolják az időszakokat, annyira precízen számoltak be az elmúlt hónapok eredményéről. Így kiderült, hogy márciusig bezárólag az előző évhez képest 5%-os növekedéssel 45.6 millárd dolláros bevételre és 10,2 milliárd dolláros nettó profitra tettek szert.

apple_logo

Minden eddiginél többen vásároltak iPhone-t, hiszen 2013 első negyedévéhez képest 17%-os növekedéssel most 43,7 millió okostelefon talált gazdára. Szintén jól szerepeltek a számítógépek, a kaliforniai vállalat az elmúlt időszakban 4,1 millió Mac-et értékesített, ez 3%-kal több mint egy évvel korábban.

Nem volt ennyire fényes az iPad szereplése, a táblagépekből idén 16%-kal kevesebbet, 16,3 millió darabot vásároltak. Ennél is drámaibb csökkenést szenvedett el az iPod család, a zenelejátszókból 52%-kal kevesebb, 2,7 millió darab talált gazdára. Ez utóbbi igazán nem is meglepő, lévén 2012 óta nem hajtottak végre komolyabb vérfrissítést.

applemoney

Alighanem a csökkenő eladásokat egy igazán új, ütős termékkel tudná megakadályozni az Apple, így talán még az idei évben megismerhetjük a régóta várt okosórát az iWatch-ot.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek