Connect with us

technokrata

LED-re váltanak az SOS Gyermekfalvak az LG segítségével

LG_LED_villanykorte_adomany (7)(kicsi)

Dotkom

LED-re váltanak az SOS Gyermekfalvak az LG segítségével

Az LG Electronics LED fényforrásokból álló adománya több mint 60 családnak segít az energia megtakarításban.

Az LG Electronics LED villanykörte adománycsomaggal segíti az SOS Gyermekfalvakat, hogy így csökkenthessék működési költségeiket. Az intézmény több mint 60 háztartásban — azaz közel 400 gyermek családjában — cserélheti ki hagyományos izzóit LG energiatakarékos LED-es villanykörtékre, amelyek áramfogyasztása mindössze egyötöde a hagyományos izzólámpákénak, vagyis mintegy 80%-os energiamegtakarítás érhető el a használatukkal. Az LG Electronics adományából az SOS Gyermekfalvak kecskeméti, battonyai és kőszegi otthonainak világításait korszerűsítik a nappalikban, konyhákban és közösségi terekben, tehát azokban a helyiségekben ahol a legtöbbet ég a villany.

„Az LG Electronics LED-es villanykörtéi nem csak használatuk, de gyártásuk során is teljesen mentesek az egészségre káros anyagoktól, természetes fényt bocsátanak ki és nem utolsó sorban 80%-kal kevesebb energiát használnak fel, mint a hagyományos izzólámpák. Örömünkre szolgál, hogy az SOS Gyermekfalvaknak adományozhattuk a 135 darab LED fényforrást, amivel 60 család villanyszámláját tudjuk csökkenteni a következő tíz évben” — mondta el Jae Won Yu, az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai üzletágának vezetője.

LG_LED_villanykorte_adomany (8)(kicsi)

A dél-koreai gyártó LED villanykörtéinek kiemelkedő tulajdonsága, hogy a 60 wattos izzók helyettesítésére alkalmasak ugyanakkora fényleadással, csupán 12,8 watt energiafelhasználás mellett. Így ezek a fényforrások 80%-os energiamegtakarítást képesek elérni, ráadásul egészségbarát és természetes fényt bocsátanak ki, mellőzve a káros ultraibolya-, és infravörös sugarakat, valamint a higany felhasználást. Ezen körték 25 000 óra üzemidővel működnek, így az adományozott 135 darab körte teljes üzemideje alatt várhatóan több mint 6 millió forint megtakarítást eredményez majd az SOS Gyermekfalvaknak, ami évente közel 400 000 forintnyi költségcsökkentés. A fényforrások a hosszú használati idejük végén is szinte azonos fényintenzitással, villódzás és vibrálás mentesen működnek.

„Az LG Electronics LED villanykörtéi a három SOS Gyermekfalu összesen 60 családja fogja használni azokban a helyiségekben ahol hosszú ideig van szükség villanyfényre, mint a nappalikban, konyhákban és közösségi helyiségekben. Reményeink szerint az adomány rövid időn belül megmutatkozik majd a villanyszámlán is, kézzelfogható segítséget nyújtva a fenntartási költségeink csökkentésében” — tette hozzá Andri Diána, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Az LG Electronics légkondicionáló és energetikai megoldások divízió vezetője Jae Won Yu 2014. április 23-án adta át a 135 darab LED villanykörtét az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatójának, Andri Diánának.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák