Connect with us

technokrata

A Samsung segítségére siet a Google

battlesamsungapple

Dotkom

A Samsung segítségére siet a Google

Az Apple ellen szövetkezik a két vállalat.

Bár sokáig úgy tűnt, lassan megbékél egymással a két óriás, a Samsung és az Apple idén is újra elővették a csatabárdot és a bíróságon újabb szabadalmak okán próbálnak egyezségre jutni. Mivel az Apple most 5, gyakorlatilag az összes androidos modellben megtalálható szabadalom miatt támadja a Samsungot, a dél-koreai vállalat úgy döntött, ideje segítséget kérni.

Samsung-vs-Apple-BT-420x280

Ezért a Google-höz fordultak, a kaliforniai óriás pedig ezentúl bizonyos esetekben maga áll majd ki az Apple-lel szemben, sőt, veszteség esetén kártalanítják is dél-koreai partnerüket. Maga a lépés egyébként egyáltalán nem meglepő, mivel a Samsung az egyik legnagyobb Android partner, ezért a Google számára kiemelt fontossággal bír a hozzájuk köthető szabadalmak használata, így minden erejükkel azon lesznek, hogy a végén az Apple álljon vesztésre. Ezzel kapcsolatosan már több Google mérnököt is behívtak a bíróságra a 414-es és a 959-es szabadalom kapcsán. Ezek a háttérben való szinkronizálásról és a keresőről szólnak, vagyis olyan elemek, melyek nem kifejezetten a dél-koreai gyártó sajátosságai.

Az biztos, hogy egyhamar nem zárul majd le az ügy, mivel az Apple 2 milliárd dolláros kártérítést követel a Samsungtól, márpedig ekkora összeget aligha fog kifizetni a dél-koreai óriás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák