Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kísérlet a Föld megkerülésére napenergiával hajtott repülőgépen

Dotkom

Kísérlet a Föld megkerülésére napenergiával hajtott repülőgépen

Technológiai szövetséget kötött az ABB és a Solar Impulse.

Az ABB, az energetika és automatizálás területén a világ piacvezető vállalata bejelentette, hogy támogatni kívánja Bertrand Piccardot és André Borschberget kísérleti projektjükben, amelynek keretén belül 2015-ben napenergiával hajtott repülőgépükkel körberepülik a Földet.

A napelemes repülővel első ízben végrehajtott éjszakai repülés, valamint az Európa, a Földközi-tenger és az Egyesült Államok átrepülésére tett sikeres, rekorddöntőnek számító kísérletek a világ figyelmét már korábban ráirányították Bertrand Piccardra és André Borschbergre, illetve Solar Impulse nevű kísérleti projektjükre, amelynek segítségével bemutatták a tiszta energiatechnológiákban rejlő hatalmas lehetőségeket, valamint hogy a felfedező szellem nem ismer a lehetetlent.

A Solar Impulse csapata most a legnagyobb technológiai kihívásra készül: kizárólag napenergiával hajtott repülőgépen kívánják megkerülni a Földet.  2014. április 9-én a csapat bemutatta új repülőgépét, amellyel 2015-ben megkísérlik a Föld körberepülését.

Andre+Borschberg+and+Bertrand+Piccard+Cockpit_508

„Társulásunk két svájci székhelyű, globális piacvezető vállalat együttműködését hozza létre, amelyeknek lételeme a technológiai és innovációs határok feszegetése egy jobb világ megteremtésének céljával” – jelentette ki Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Hiszünk Bertrand elképzelésében, és meggyőződésünk, hogy az innovatív technológiák elsőként alkalmazásával képesek leszünk szétválasztani a gazdasági növekedés folyamatát az energiafogyasztás és a környezetterhelés fogalmaitól. Az ABB jelenleg vezető szerepet tölt be az energiahatékonyságra, a fenntartható közlekedésre és a megújuló energiaforrások alkalmazására vonatkozó megoldások fejlesztése területén, és a Solar Impulse projekthez hasonlóan, vállalatunk is folyamatosan feszegeti a technológiailag lehetséges határait.”

„Álmaim között szerepelt, hogy megnyerjem az ABB-t technológiai partnerként a Solar Impulse számára” – árulta el Bertrand Piccard, a Solar Impulse ötletgazdája és a vállalkozás elnöke. „Az energia egyre hatékonyabb felhasználásával és a természeti erőforrások megőrzésével ugyanaz a cél, a világ jobbá tétele, vezérel bennünket.”

„Mind a Solar Impulse csapatát, mind az ABB-t technológiai újítóként és úttörőként tartják számon,” jelentette ki Andre Borschberg, a Solar Impulse társalapítója és vezérigazgatója. „Mindkét társaság a tiszta energiatechnológiák alkalmazására szeretné motiválni az embereket; az ABB és a Solar Impulse – közös eredményeink érdekében – olyan kulcsfontosságú technológiai megoldások fejlesztésén fog együttműködni, mint a teljesítményelektronika területe.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés