Connect with us

technokrata

2,2 milliárd dolláros kártérítést követel az Apple

battlesamsungapple

Dotkom

2,2 milliárd dolláros kártérítést követel az Apple

Tovább csatázik a bíróságon a Samsung és az Apple.

Amikor az ember azt hinné, hogy végre lecsillapodik a Samsung és az Apple közti ellentét, a két vállalat újra egymásnak esik a bíróságon. Röviddel azután, hogy minden idők egyik legdrágább perében közel 1 milliárd dolláros büntetést szabtak ki a Samsungra, mindkét fél újrakezdte a hercehurcát.

apple-vs-samsung

Most 5 szabadalom miatt kavarták fel az állóvizet, az Apple szerint ugyanis ezek használatával a Samsung jogsértést követett el, mindezt abban az időszakban, amikor az okostelefonok óriási növekedésnek indultak. Most Christopher Vellturo-t az Apple “káreseményeit” jól ismerő közgazdászt hallgatták meg a San José-i kerületi bíróságon. Vellturo szerint 2011 augusztusa és 2013 decembere között mintegy 37 millió okostelefont és táblagépet értékesített az USA piacán a Samsung, ezzel pedig mintegy 2,2 milliárd dolláros kárt okozott az Apple számára, lévén a fogyasztók a nagy hasonlóság miatt inkább a dél-koreai óriás termékét választották.

Az biztos, hogy az ügy még sokáig elhúzódik, ám ha az Apple javára dönt a bíróság, akkor a Samsung újfent kénytelen lesz mélyen a zsebébe nyúlni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle