Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sérti a szólásszabadságot a Twitter betiltása

Dotkom

Sérti a szólásszabadságot a Twitter betiltása

Alkotmányellenes volt a közösségi oldal betiltása.

Alkotmányellenesnek találta a török alkotmánybíróság a Twitter betiltását. Tayyip Erdogan a jelenleg hatalomban lévő miniszterelnök ugyanis a választások közeledtével úgy gondolta, hogy a rá kellemetlen megjegyzéseket zúdító tweet-eknek egyszer s mindenkorra véget vet, így nemes egyszerűséggel betiltotta az országban a közösségi oldal használatát.

twitter-removes-anti-semitic-tweets-in-france-9925e0707a

Erdogan ezen tettéért számos kritikát kapott a nemzetközi politikai elittől, ám annyira kitartott álláspontja mellett, hogy még a YouTube-bal is hasonlóan járt el. Csütörtök estére azonban már világossá vált, hogy az alkotmánybíróság elmarasztalja majd a kormányzatot, ezért feloldották a Twitter korlátozását, igaz a YouTube továbbra is tabu.

A helyzet pikantériája, hogy a tiltásnak hála mindkét oldal népszerűsége megnőtt az ország lakóinak körében, sokan utcai táblákra írták ki, hogy milyen módon tudják megkerülni az emberek a blokádot. Ezzel gyakorlatilag pontosan ellentétes hatást értek el, hiszen soha nem látott mértékű kritika zúdult rá a kormányzatra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés