Connect with us

technokrata

Ultragyors sebességgel készít képeket a Samsung új fényképezője

Dotkom

Ultragyors sebességgel készít képeket a Samsung új fényképezője

Samsung NX30: gyors sorozatfelvétel másodpercenként 9 kép sebességgel.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően mára jelentősen átalakult a digitális kamerák és fényképezőgépek piaca. Az olyan technológiai óriáscégek, mint a Samsung, kutatás-fejlesztésre fordított hatalmas erőforrásainak köszönhetően egy új kategória jelent meg a fotográfia egén: a tükörnélküli cserélhető objektíves, vagy más néven kompakt rendszerkameráké. Habár ezen eszközök számos területen jelentősen felülmúlták tükörreflexes elődeiket – például jelentősen könnyebbek és kisebbek, ezáltal hordozhatóbbak, miközben képminőségben kiválóak –, mindezidáig jellemzően csak a DSLR-ek belépő kategóriájával versenyeztek.

NX30 + LENS (1)

Ezt felismerve alkotta meg a Samsung az NX30-at, amely nemcsak az igényes amatőrök, hanem az igazi profik számára is megfelelő minőséget és képességeket nyújt. A készülék tulajdonságai közül érdemes kiemelni az akár 1/8000 mp-es zársebességet, a másodpercenként 9 kép készítésére képes sorozatfelvételt és a hibrid autófókuszt, amelyek révén a fotós a leggyorsabban elillanó pillanatot is képes lesz megörökíteni. Az így megszületett képek és videók pedig az NX30 fejlett NFC-s és Wi-Fi-s kapcsolódási funkcióinak köszönhetően mindenféle bonyolult beállítási művelet nélkül, egy érintéssel átmásolhatók NFC-képes okostelefonokra és táblagépekre, vagy pedig hasonló tempóban feltölthetők többek között a Facebookra vagy YouTube-ra.

Az NX30 a Samsung úttörő modellje, amellyel minden lelkes amatőr és hivatásos fotográfus számára bebizonyítja, hogy a kis méret és egyszerű hordozhatóság együtt járhat a remek minőségű képekkel, a villámgyors működéssel és a fejlett funkciókínálattal. Biztos vagyok benne, hogy minden fotózni szerető ember, aki kipróbálja újdonságunkat, ezután kétszer is meggondolja, hogy tükörreflexes készüléket, vagy inkább kompakt rendszerkamerát válasszon” – mondta el Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója.

Középpontban a képminőség

A magas minőségű képeket a fejlett, 20,3 MP-es APS-C CMOS szenzorgarantálja. A nagyméretű képérzékelővel a főtéma könnyedén kiemelhető, a háttér pedig elhomályosítható. A Samsung NX AF System II gondoskodik a villámgyors és precíz fókuszálásról, így a felhasználók semmilyen számukra fontos pillanatról sem maradnak le.

Az NX30 DRIMeIV képfeldolgozó processzora révén Full HD 1080/60p felbontású videók készíthetők. A készülék érzékeny szenzorával az ISO100-25600-as választható, így gyenge fényviszonyok között sem kell félniük a fotósoknak. Az OIS Duo technológia a remegésmentes képet a videók esetén is biztosítja, még akkor is, ha a kamera tulajdonosa mozgásban van. Emellett a Samsung 45mm F1.8 2D/3D objektívvel 3D felvételek is alkothatók. Az OLED Color maximális kontrasztot és valódi színeket nyújt, így a tájképek szebbek, a portrék pedig élethűbbek lehetnek.

NX30_01

Az NX30 elektronikus keresője egyedülállóan magas, 2,359 millió képpontos felbontással bír, ráadásul 80 fokban dönthető, így különleges nézőpontokból – például a tömeg feje fölött vagy a lábak között is egyszerűen készíthetők fotók. Emellett a gép 3 hüvelykes képátlójú, Super AMOLED technológiájú, szinte teljesen szabadon forgatható és dönthető kijelzője is megsokszorozza a kreatív fotósok és videósok lehetőségeit.

Smart képességek

A Samsung NX30 NFC és Wi-Fi képességével a fotók számos módon megoszthatók, a ‘Tag & Go’ funkcióval pedig a felhasználók egy érintéssel átadhatják emlékeiket más NFC-képes okostelefonok vagy táblagépek tulajdonosainak.

A Photo Beammel a képek vagy videók okostelefonra vagy táblagépre másolhatók a készülékek összeérintésével. A MobileLink révén a felhasználók egyszerre több képet is küldhetnek egy időben akár négy különböző okos eszközre. Az AutoShare automatikusan elküld minden elkészített fotót a kiválasztott okostelefonra vagy táblagépre, míg a Remote Viewfinder Pro funkció okostelefonokról is vezérelhetővé teszi a kamerát.

A Dropbox, a népszerű internetes tárhelyszolgáltatás előtelepítve megtalálható a készüléken, így ez az első olyan kamera, amely a Dropboxra való közvetlen feltöltési lehetőséget nyújt. Ezen túl a Flickr-re is közvetlenül feltölthetők a képek.

NX30 + LENS (2)

Videó és egyéb funkciók

A fejlett videofelvételi képességek az NX30-at ideális társsá teszik azon videósok számára, akik egy kompakt méretű, mégis sokoldalú, nagy teljesítményű eszközt keresnek. A Full HD sztereó videók készítésének lehetősége mellett az NX30 3.5 mm-es mikrofon bemenettel is rendelkezik. Az Audio Level Meter a kijelzőn is megjelenik, így a felvétel közben is kiértékelhető a hangminőség. Ráadásul mindez manuálisan is állítható az optimális hang elérése érdekében. Ha mindez még nem lenne elég, az NX30 HDMI live streamingre is képes Full HD 30p minőségben.

 

Az NX30 egyszerűen személyre szabható, a tárcsán két, egyéni beállítások rögzítésére lehetőséget adó hely is található. A Samsung i-Function rendszerével az olyan beállítások, mint a záridő vagy a rekesz, egy gombnyomásra elérhetők, az i-Function Plus segítségével pedig a meglevő gombok is újraprogramozhatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom