Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okos fülhallgató és csuklópánt az LG-től, nem csak sportoláshoz

Dotkom

Okos fülhallgató és csuklópánt az LG-től, nem csak sportoláshoz

Az LG Lifeband csuklópánt és Heart Rate fülhallgató a vállalat viselhető termékkínálatának első képviselői

Az LG Electronics (LG) két viselhető termékével, a Lifeband Touch csuklópánttal és a Heart Rate fülhallgatóval tette le a névjegyét a testedzéshez készült technikai eszközök világában. 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) bemutatkozó két termék kényelmes kialakítású, szinte észrevétlenül hordható és számos más eszközzel képes kommunikálni, így elég csak feltenni őket és máris megfigyelhetjük rajta testünk működését sportolás közben.

 Lifeband Touch(kicsi)

A Lifeband Touch egy merész, ugyanakkor kényelmes kialakítású, intelligens tevékenységkövető eszköz (activity tracker), amely pulzusmérőkkel és okostelefonokkal egyaránt kompatibilis. Az innovatív Heart Rate fülhallgató kettős funkciójának hála a használója egyszerűen mérheti a pulzusát sportolás közben. Mindkét eszköz azt hivatott segíteni, hogy a felhasználó pontosabban nyomon követhesse sporttevékenységét. A Lifeband Touch és a Heart Rate fülhallgató a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően egységes hordható rendszert alkotnak. Okostelefonnal összekapcsolva az eszközök képesek továbbítani a mért adatokat az Android és iOS rendszeren is elérhető és egyszerűen kezelhető LG Fitness alkalmazáson kívül más hasonló programoknak is, mint például a MyFitnessPal-nak, a Runkeepernek vagy a MapMyFitnessnek.

A Lifeband Touch aszimmetrikus és rugalmas kialakítása révén egyértelműen kiemelkedik a sportcsuklópántotok közül, elsősorban a  kényelem és stílus terén. Az érintésérzékeny OLED-panelen az idő, a biometrikus adatok, a bejövő hívások és zenevezérlők láthatók. A beépített háromtengelyű gyorsulás- és magasságmérő pedig lehetővé teszi a legfontosabb teljesítménymutatók, így a megtett távolság, a sebesség, a lépésszám, az elégetett kalóriamennyiség és a tervezett iram pontos mérését. Mindezek az információk egyetlen érintéssel megjeleníthetők az OLED-képernyőn. A kialakításánál fogva könnyű és egyszerűen használható eszköz egyedülálló mozgásérzékelő algoritmusa automatikusan bekapcsolja a képernyőt, amikor a viselője elfordítja a csuklóját. A Lifeband Touch emellett Bluetooth-alapú vezeték nélküli kapcsolat létesítésére is alkalmas, így képes adatokat továbbítani okostelefonra, vagy adatokat fogadni más eszközökről, például a Heart Rate fülhallgatóról.

Az LG Heart Rate fülhallgató PerformTek® érzékelőtechnológiája a fül belső részénél mérhető véráramlási adatok alapján állapítja meg a pontos biometrikus adatokat, például a pulzus és a becsült maximális oxigénfelvétel értékét. Folyamatos pulzusmérésre alkalmas eszközként a PerformTek® már igazolta, hogy intenzív testedzés során is pontos értékeket ad.

Heart Rate Earphones 3(kicsi)

A rugalmas füldugónak köszönhetően az LG Heart Rate fülhallgató minden más hasonló, monitorozásra használatos eszköznél kényelmesebben hordható. A kábelen található csiptetőegység Bluetooth-kapcsolatot biztosít, amellyel az eszköz teljesen észrevétlenül és automatikusan képes adatokat küldeni okostelefonra vagy a Lifeband Touch csuklópántra is.

„Olyan viselhető fitnesztermékeket szerettünk volna bemutatni, amelyek megfelelnek a technológiában jártas mai vásárlók elvárásainak, egyúttal valami újat is kínálnak: esetünkben kivételes dizájnt, kényelmet és funkcionalitást — fogalmazott Jim Clayton, az LG Home Entertainment Company innovációs üzletágának ügyvezető alelnöke. — A viselhető eszközeink különlegessége abban rejlik, hogy nem csak sportoláskor, hanem a mindennapokban, az irodában vagy otthon is használhatók. A Lifeband Touch értesít az okostelefonra érkező hívásokról és üzenetekről, a Heart Rate fülhallgatóval pedig bármikor hallgathat zenét, nem csupán edzés közben. Többről van tehát szó, mint  puszta fitnesz kiegészítőknél.”

A Lifeband Touch és a Heart Rate fülhallgató először az Egyesült Államokban lesz elérhető 2014 első felében, majd később más országokban is. A 2014-es CES kiállításon az LG standjának (Las Vegas Convention Center, Központi csarnok, #8204) látogatói január 7. és 10. között testközelből is szemügyre vehetik az LG legújabb hordható eszközeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés