Connect with us

Vírusokkal fertőzte a gépeket a Yahoo

hackers-hacking-hacks

Dotkom

Vírusokkal fertőzte a gépeket a Yahoo

A Java hibáját kihasználva több tízezer gépet fertőzhettek meg ismeretlenek.

Kétségtelen, hogy a keresővállalatok legnagyobb bevételeiket a hirdetésekből szerzik be. A felhasználók ugyanis naponta több millió keresést bonyolítanak, az ilyen cselekmények megfigyelésével pedig sokkal személyre szabhatóbb, ezáltal nagyobb profittal kecsegtető találatokat lehet biztosítani.

Van, amikor homokszem kerül a gépezetbe és nem minden úgy alakul, ahogy azt előzetesen tervezték. Most két biztonság cég jelezte, hogy rosszindulatú szoftvereket érzékelnek a Yahoo hirdetési rendszerében. Ezek a Java hibáját kihasználva óránként közel 27 ezer számítógépre juthatnak el. A Fox IT még pénteken fedezte fel a hibát, állításuk szerint már december 30-a óta lehetnek problémák a rendszerben. A szakemberek azt is hozzátették, hogy bár nem világos, hogy kik állhatnak a cselekmény mögött, minden bizonnyal anyagilag is érdekeltek, mivel a megfertőzött gépeken lévő adatokkal akár meg is zsarolhatják a felhasználókat.

hackers-hacking-hacks

Ugyanerre a következtetésre jutott Mark Loman a Surfright nevű anti-vírus cég vezetője. Szerinte az alapvető probléma az, hogy a Java már több mint két évtizedes technológia, ezáltal rengeteg kockázatot rejt, nem véletlen, hogy már rég felváltották az olyan megoldások mint a JavaScript vagy a Flash. Épp ezért azt javasolja, hogy ha megoldható, akkor kapcsoljuk ki az automatikus Java futtatást a gépünkön, így megelőzhetjük az ilyen veszélyeket.

A Yahoo meglepően hamar reagált a problémára, állításuk szerint ugyan találtak rosszindulatú szoftvereket a rendszerükben, ám ezeket azonnal eltávolították, így már nincs ok a félelemre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom