Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusokkal fertőzte a gépeket a Yahoo

Dotkom

Vírusokkal fertőzte a gépeket a Yahoo

A Java hibáját kihasználva több tízezer gépet fertőzhettek meg ismeretlenek.

Kétségtelen, hogy a keresővállalatok legnagyobb bevételeiket a hirdetésekből szerzik be. A felhasználók ugyanis naponta több millió keresést bonyolítanak, az ilyen cselekmények megfigyelésével pedig sokkal személyre szabhatóbb, ezáltal nagyobb profittal kecsegtető találatokat lehet biztosítani.

Van, amikor homokszem kerül a gépezetbe és nem minden úgy alakul, ahogy azt előzetesen tervezték. Most két biztonság cég jelezte, hogy rosszindulatú szoftvereket érzékelnek a Yahoo hirdetési rendszerében. Ezek a Java hibáját kihasználva óránként közel 27 ezer számítógépre juthatnak el. A Fox IT még pénteken fedezte fel a hibát, állításuk szerint már december 30-a óta lehetnek problémák a rendszerben. A szakemberek azt is hozzátették, hogy bár nem világos, hogy kik állhatnak a cselekmény mögött, minden bizonnyal anyagilag is érdekeltek, mivel a megfertőzött gépeken lévő adatokkal akár meg is zsarolhatják a felhasználókat.

hackers-hacking-hacks

Ugyanerre a következtetésre jutott Mark Loman a Surfright nevű anti-vírus cég vezetője. Szerinte az alapvető probléma az, hogy a Java már több mint két évtizedes technológia, ezáltal rengeteg kockázatot rejt, nem véletlen, hogy már rég felváltották az olyan megoldások mint a JavaScript vagy a Flash. Épp ezért azt javasolja, hogy ha megoldható, akkor kapcsoljuk ki az automatikus Java futtatást a gépünkön, így megelőzhetjük az ilyen veszélyeket.

A Yahoo meglepően hamar reagált a problémára, állításuk szerint ugyan találtak rosszindulatú szoftvereket a rendszerükben, ám ezeket azonnal eltávolították, így már nincs ok a félelemre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés