Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenkinek okostelefonja lesz – Ezt várja 2014-re a Google vezére

Dotkom

Mindenkinek okostelefonja lesz – Ezt várja 2014-re a Google vezére

Optimistán tekint a 2014-re Eric Schmidt.

Már csak órák vannak hátra a 2013-as évből, úgy gondolta tehát Eric Schmidt a Google elnöke, hogy ideje egy afféle előrejelzést nyilatkoznia a jövőre nézve.

Schmidt szerint a 2014-es év egyértelműen az okostelefonokról fog szólni, gyakorlatilag mindenki ilyet vásárol majd. Szerinte a big data és a mesterséges intelligencia olyan dolgokat hoz majd, melyek segítségével az emberek olyasmiket is megtehetnek majd, amire most még nincs lehetőségük. A legnagyobb kérdésként a genetika jövőjét értékelte, “még nem tudjuk mi fog történni”. Úgy véli, hogy a DNS-ben tárolt adatok kinyerése és rendezése segítségével akár a rák ellenszere is megtalálhatóvá válik a következő évek során, igaz pontosabb előrejelzésbe már nem ment bele.

ericschmidt

Meglepetésként saját vállalatának is odaszúrt egy kicsit, szerinte ugyanis idén lemaradtak a közösségi oldalak versenyében, ám azt ígérte, hogy ilyen többet nem fog előfordulni.  Azt is megtudhattuk, hogy 2014-ben sok érdekes dologgal lép majd piacra a Google, ám nem túl meglepő módon több információt nem árult el.

Nem ez az első év, hogy a jövőre vonatkozóan elemzésekbe bocsátkozik Schmidt, ám többször is előfordult már, hogy a tervei bizony nem úgy sikerültek, ahogy azt várta. 2011-ben például úgy gondolta, hogy 2012-re már a piacon lévő legtöbb televízióba be lesz építve a Google TV szolgáltatás, ez pedig nemhogy nem teljesült, de a kaliforniai vállalat hatalmas újítása gyakorlatilag ismeretlen a felhasználók előtt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés