Connect with us

technokrata

Microsoft: Szűkül a jövendőbeli vezetők listája

Dotkom

Microsoft: Szűkül a jövendőbeli vezetők listája

Már csak 5-en vannak versenyben a vezetői székért.

Alig 5 fő  maradt azon a listán mely az eddig esélyesnek tartott Microsoft vezérigazgató jelölteket tartalmazza. A legesélyesebbként továbbra is Alan Mulally-t a Ford jelenlegi vezetőjét tartják. Az úriember többek között attól lett ismert, hogy a korábban majdnem csődközelbe került autógyárat annyira megerősítette, hogy az volt az egyetlen amerikai autóóriás amelynek nem volt szüksége a 2008-as válság kirobbanása utáni tőkeinjekcióra. Bár a Microsoftnak nincs szüksége ekkora beavatkozásra, az biztos, hogy a vállalat az elmúlt évek során elvesztette a domináló szerepét, ennek visszaszerzéséhez pedig egy nagyon karizmatikus vezetőre van szükség. Mulally 2014-ig vezeti a Ford-ot, így utána minden lehetősége meg van arra, hogy a Microsoft élére lépjen.

Stephen Elop mellett egyértelműen a lojalitás szól, hiszen miután 2010-ben kikerült a Microsoft kötelékéből, a Nokia élére került, annak a cégének a legfelső székébe, melynek most a mobiltelefonos részlegét vásárolta meg a Microsoft.

New Microsoft Logo

A további nevek között szerepel még Tony Bates a Skype korábbi irányítója és Satya Nadella a Microsoft üzleti fejlesztő részlegének a vezetője, az ötödik illető nevét viszont homály fedi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin