Connect with us

technokrata

Soha nem fogyott még ennyi iPhone

applelogo

Dotkom

Soha nem fogyott még ennyi iPhone

Az Apple közzétette az előző negyedévről szóló jelentését.

Itteni idő szerint hétfő este közölte az általuk negyedik negyedévként számolt, valójában azonban június és szeptember közti hónapokat felölelő időszakról szóló jelentését az Apple. A beszámoló szerint 37 milliárd dolláros bevétellel együtt 37,5 milliárd dolláros összértékesítésre tettek szert. A nettó nyereség az előző év azonos időszakában elért 8,2 milliárd dollár helyett most 7,5 milliárd dollár lett.

applelogo

Hatalmasat ugrottak viszont az iPhone-ok eladásai, az iPhone 5S és 5C-nek hála ugyanis a kaliforniai vállalat 33,8 millió készüléket értékesített ami jelentős előrelépés a 2012-es időszak 26,9 milliójához képest.  Szintén növekedett az iPad-ek értékesítései is, igaz itt nem számolhattak be ilyen jelentős bővülésről, ugyanis 14 millió helyett 14,1 millió táblagép talált gazdára. Visszaesést könyvelhettek el viszont a Mac eszközök területén mivel az előző év azonos időszakához képest 300 ezer darabbal kevesebb, 4,6 millió példány fogyott.

A Wall Street nem fogadta kitörő örömmel az Apple jelentését, a publikálás után a cég részvényei 3%-ot zuhantak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle