Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trend Micro: Mi fenyegeti polgárokat a következő évtizedben?

Dotkom

Trend Micro: Mi fenyegeti polgárokat a következő évtizedben?

A „Project 2020” beszámoló és webcikksorozat szolgál néhány válasszal.

Szeptember 25-én a hollandiai Hágában az ICSPA és az Europol „Project 2020 – jövőbeli kiberbűnözési forgatókönyvek” címmel bemutatta az Europol és a Trend Micro közreműködésével az ICSPA kiberbiztonsági nemzetközi szervezet által készített elemző anyagot. A teljes jelentést a Trend Micro weblapja közli.

„A Project 2020 a műszaki haladás és a jövőbeli kiberbűnözés miatt a következő évtizedben a társadalom előtt álló magán- és közéleti kihívások, valamint új típusú fenyegetések lehetséges forgatókönyveit vázolja fel” – mondta el Rik Ferguson, a Trend Micro biztonságkutatási vezetője. „Az internethez való folyamatos hozzáférés a műszaki megoldások egymáshoz való közeledését, valamint az otthoni és vállalati adatkezelés centralizációját eredményezi. Ezért válik majd a hálózatok, az alkalmazások és a szolgáltatások biztonságossága az üzleti élet legfontosabb kérdésévé – amint azt a 2020 webcikksorozat is bemutatja.”

Cyberwar

A jelentéssel egy időben a Trend Micro bemutatta 2020 webcikksorozatát, amely az elemzésben szereplő forgatókönyveken alapul. A Trend Micro készítette új cikksorozat azt mutatja be, hogy a kiberbűnözés új területei milyen kézzel fogható fenyegetést jelentenek a nagyvállalatokon és az állami intézményeken túl a kis- és középvállalkozásokra, valamint az általuk őrzött értékes adatokra is. A cikksorozat azt próbálja előrevetíteni, hogy mivel járhat, ha a sok milliárd egymással összeköttetésben lévő vezeték nélküli eszköz által alkotott internet és az úgynevezett „speciális valóság” a személyes biztonságot, a pénzmozgásokat és még a társadalmi stabilitást is veszélyeztetve a kiberbűnözés áldozatává válik.

„A Trend Micro három biztonságtechnikai színtéren – a végfelhasználók átfogó védelmében, a felhőalapú és adatközpont-rendszerek őrzésében, valamint a különféle kiberfenyegetések elleni fellépésben – is megoldást kínál” – hangoztatta Rik Ferguson. „Sajátos nézőpontunkból átfogó képet alkothatunk a felhasználókra leselkedő mindennapi veszélyekről. Szakértőinknek és profi eszközeinknek köszönhetően ugyanakkor ügyfeleink védelmén túlmenően proaktív harcot folytathatunk a kiberbűnözés ellen is. Megelőző jellegű küzdelmünket egyebek mellett a 2020 webcikksorozat által is megtestesített, jövőre irányított figyelmünk is fémjelzi. A sorozat az intézmények, a vállalkozások, a polgárok és a vásárlók előtt álló közeljövőbeli kihívásokat illusztrálja.”

A sorozat előzetesének első vetítésére az Europol által Hágában szervezett kiberbűnözési konferenciával egy időben került sor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés