Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop-gyűjtés a rászoruló családoknak

Dotkom

Laptop-gyűjtés a rászoruló családoknak

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Laptopszalon – a Microsoft Magyarországgal karöltve – közös akciót kezdeményez a rászoruló családok megsegítése érdekében.

Októberben várják olyan magánszemélyek jelentkezését, akik megválnának használt, de még működőképes Windows XP-s laptopjuktól, és szeretnék azt nemes célra felajánlani.

A szervezetek azért fogtak most össze, hogy közvetítőként lépjenek fel a segítő szándékú emberek és a segítségre szoruló családok között. Az egy hónapon át tartó kezdeményezés ideje alatt a Laptopszalon befogadja és ellenőrzi a leadott eszközöket, az Ökumenikus Segélyszervezet pedig eljuttatja azokat a megfelelő helyre, így az együttműködésnek köszönhetően a jószándék biztosan célba ér. Mindemellett a Laptopszalon még vásárlói kedvezményt is felajánl azoknak a személyeknek, akik élnek a lehetőséggel.

2021d_gty_typing_laptop_ll_110504_wg

A működőképesség ellenőrzése után az adományokat a Microsoft Magyarország szakemberei modernizálják – függetlenül attól, hogy azon korábban legális, vagy kalóz Windows futott. Ennek keretében az immár 12 éve megjelent, és életciklusának végét jövő tavasszal elérő Windows XP helyett a jelenleg legkorszerűbb eszközrendszer, a Windows 8 kerül fel a számítógépekre.

A Laptopszalon az ország egyik vezető szaküzlet és szerviz hálózataként felelősségének érzi, hogy segítséget nyújtson azon a területen, amelyen szakértőnek számít. Sok esetben ugyanis hiába érkeznek a segélyszervezetekhez jó szándékkal felajánlott számítástechnikai eszközök, a szervezeteknek nincs megfelelő kapacitásuk és kompetenciájuk a gépek ellenőrzésére, hogy azok ténylegesen használhatók-e még. A Laptopszalon a kezdeményezés keretében megvizsgálja és kiválasztja azokat az eszközöket, amelyeket érdemes továbbítani a Segélyszervezeten keresztül a családok részére, ehhez azonban szükség van a magánszemélyek aktivitására is.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés