Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop-gyűjtés a rászoruló családoknak

Dotkom

Laptop-gyűjtés a rászoruló családoknak

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Laptopszalon – a Microsoft Magyarországgal karöltve – közös akciót kezdeményez a rászoruló családok megsegítése érdekében.

Októberben várják olyan magánszemélyek jelentkezését, akik megválnának használt, de még működőképes Windows XP-s laptopjuktól, és szeretnék azt nemes célra felajánlani.

A szervezetek azért fogtak most össze, hogy közvetítőként lépjenek fel a segítő szándékú emberek és a segítségre szoruló családok között. Az egy hónapon át tartó kezdeményezés ideje alatt a Laptopszalon befogadja és ellenőrzi a leadott eszközöket, az Ökumenikus Segélyszervezet pedig eljuttatja azokat a megfelelő helyre, így az együttműködésnek köszönhetően a jószándék biztosan célba ér. Mindemellett a Laptopszalon még vásárlói kedvezményt is felajánl azoknak a személyeknek, akik élnek a lehetőséggel.

2021d_gty_typing_laptop_ll_110504_wg

A működőképesség ellenőrzése után az adományokat a Microsoft Magyarország szakemberei modernizálják – függetlenül attól, hogy azon korábban legális, vagy kalóz Windows futott. Ennek keretében az immár 12 éve megjelent, és életciklusának végét jövő tavasszal elérő Windows XP helyett a jelenleg legkorszerűbb eszközrendszer, a Windows 8 kerül fel a számítógépekre.

A Laptopszalon az ország egyik vezető szaküzlet és szerviz hálózataként felelősségének érzi, hogy segítséget nyújtson azon a területen, amelyen szakértőnek számít. Sok esetben ugyanis hiába érkeznek a segélyszervezetekhez jó szándékkal felajánlott számítástechnikai eszközök, a szervezeteknek nincs megfelelő kapacitásuk és kompetenciájuk a gépek ellenőrzésére, hogy azok ténylegesen használhatók-e még. A Laptopszalon a kezdeményezés keretében megvizsgálja és kiválasztja azokat az eszközöket, amelyeket érdemes továbbítani a Segélyszervezeten keresztül a családok részére, ehhez azonban szükség van a magánszemélyek aktivitására is.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés